torstai 6. joulukuuta 2012

Carcassonne perheen pikkuiset


Anttila ilmoitti ystävällisesti, että heillä on joulukuun alussa tarjous ota 4 maksa 3 koskien kaikkia leluja ja lautapelejä. Kävimme Herra Kirjoituksen kanssa suurin toivein tsekkaamassa valikoiman ajatuksena hankkia kokoelmaamme (joka muuten kaipaa inventointia, pitänee yrittää tehdä sitä huomenna) täydennystä. Paris connection olisi ollut hyvässä tarjouksessa, mutta kun ne kolme muuta peliä puuttuivat, päädyimme täydentämään vain Carcassonne perhettämme.

Tällä kertaa hankintaan menivät Carcassonnen minilisäosat 1-4, kaikkiaan noita minilisureita on kuusi plus yksi, mutta hankimme nyt aluksi vain neljä ensimmäistä. Tuo plus yksi on ovela tapa koukuttaa ihmiset ostamaan kaikki kuusi lisäosaa, sillä jokaisessa paketissa tulee yksi laatta seitsemänteen lisäosaan, joka on nimeltään viljaympyrät. Jotta saisi tuon viljaympyrät lisäosan kokonaiseksi, on pakko ostaa kaikki kuusi minilisäosaa.


Meille päätyneet minilisäosat ovat liiturit, viestit, lossit ja kaivokset. Puuttumaan siis vielä jäivät noidat ja rosvot, toki nekin on tarkoitus hankkia sitten myöhemmin. Näistä minilisäosista saa vähän vaihtelua peruspeliin, jos ei halua koko jättisettiä pelata, eikä noita minilisureitakaan itse asiassa voi kaikkia kerralla laittaa peliin, vaan nekin pitää ensin opetella. Jokainen kun tuo peliin vähintään yhden uuden ominaisuuden, joista osa on tehokkaampia kuin toiset - tehokkaampia siis pelin vaihtelun kannalta.

Viljaympyrät on sellainen lisäosa, että siihen löytyvät säännöt vain lautapelit.fin sivuilta, ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin eipä tuo juuri kummoiselta vaikuta. Koska rosvot ja noidat kuitenkin ovat varsin mielenkiintoiset minilisäosat, tulee tuo viljaympyrät sitten ikään kuin pakosta kaupan päälle.

Ei kommentteja: