maanantai 2. huhtikuuta 2012

Pikaruokaa

Kuten olen joskus kirjoittanut, en ole mikään gourmetkokki, mutta jääkaapista löytyvien "mitähän näistä voisi tehdä"- tuotteiden hävityksessä olen mestari.

Viimeisimmät aikaansaannokseni tällä saralla ovat sinihomejuusto-kinkku-kastike ja kanapiirakka.

Nopeaan sinihomejuustokastikkeeseen tarvitaan
½ rasiaa sinihomejuusto tuorejuustoa
1 tlk ruokakermaa
1 pss kinkkusuikaleita tai kinkkukuutioita

Kattilaan tuotejuusto ja ruokakerma, sekoitellaan kunnes tuorejuusto on sulanut, lisätään kinkku, kuumennetaan ja on valmista syötäväksi. Aikaa meni viisi minuuttia.


Kanapiirakka vol 321

Piirakkataikina joko valmiina pakkasesta tai itse tehden.

Täyte:
1 rasia liekkisuikaleita
1 prk yrttirahkaa
1 keskikokoinen paprika
1 pss (150g) juustoraastetta

Jos käytät kaupan valmista piirakkapohjaa, sitä paistetaan ensin 10 minuuttia ja sitten lisätään täyte. Täytteeseen paistetaan kanasuikaleet ja paprika, lisätään rahka. Täyte kaadetaan esipaistetun piirakkapohjan päälle, pinnalle ripotellaan juustoraastetta, paistetaan vielä n. 30 min. Valmista syötäväksi.

Valitettavasti ei ole valokuvia, tajuan aina ruokajutuissa hiukan liian myöhään, että ne voisi kuvatakin. Siinä vaiheessa ruoka on kuitenkin jo yleensä syöty eli kuvattavaa ei enää ole.

Ei kommentteja: