perjantai 6. huhtikuuta 2012

Hyvää pääsiäistä!

Tämän postauksen myötä haluan toivottaa teille kaikille hyvää pääsiäistä!

Kuvituksena on itse tekemäni pääsiäismuna, jonka vein tervehdyksenä serkulleni (kuvaus hetkellä ripustuslenkki vielä työn alla). Noidan malli on Arnen ja Carloksen joulupallot kirjasta ja nimeltään Kolmastoista-Kari. Kirjassa tilannetta kuvataan seuraavasti: "On kenties epätavallista neuloa jouluksi pallo, jossa on noita. Moni ajattelee noidan sopivan paremmin pääsiäiseen. Mutta nyt kun kaikki tietätävät, kuka Kolmastoista-Kari on, hänellä on tietenkin paikka joulupallossamme."

Kolmastoista-Kari esitellään kirjassa seuraavasti: "Kysyit, mikä on Kolmastoista-Kari? Se on noita, joka ei tullut toineen kristittyjen kanssa, vaan sai tulla esiin vain kerran vuodessa jouluajelulle kylän läpi. Se tapahtui kolmannentoista joulupäivän iltana. - Hans Aanrud: Sidesel Sidserk"

Minä vaan en kaikesta huolimatta osaa yhdistää noitaa jouluun, vaan pääsiäiseen. Niinpä minä sitten käytin tuota noitahahmoa omassa pääsiäismunassani. Uskallan esitellä mallin täällä,  koska se on niin paljon alkuperäisestä muokattu. Muutin paitsi värit, lisäsin myös taustan kuun ja kasvatin kokoa kaksi silmukkaa jokaisella puikolla, koska muutoin kuu ei olisi mahtunut kokonaisena mukaan. Myöskin pallon muutin munanmuotoiseksi. Mutta noita on tosiaan tehty suoraan tuon Joulupallot-kirjan piiroksen mukaan.

Alkuperäinen piirros ja tuotos on tässä:

2 kommenttia:

Ievuskainen kirjoitti...

Wau! Kehittelemäsi "munapallo" on tyylikäs ja sopii hyvin pääsiäiskoristeeksi - joulukoristeeksi en minäkään osaa noitasymobolia oikein yhdistää. Lisäksi pikku ehdotus: koska keltainen on yksi pääsiäisen väreistä, voisit ehkä tehdä kuusta keltaisen...

Ievuskainen kirjoitti...

Anteeksi, korjaus edelliseen: se kuuhan on jo keltainen! Silmäni eivät näköjään toimi, taitaa olla kahvin paikka!!!