tiistai 10. huhtikuuta 2012

Mustaherukka-rahkajäätelö + marjatorttu

Mustaherukka-rahkajäätelö


4 annosta

1½ dl rasvatonta maitoa

2 munankeltuaista

5 rkl ruokosokeria

200 g mustaherukoita

½ prk (125 g) maitorahkaa

1. Pane vuorokautta ennen jäätelön

valmistamista jäätelökoneen jäädytyskulho pakastimeen.

2. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Sekoita keltuaiset ja sokeri kevyesti
keskenään teräskulhossa. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.

Nosta kulho vesihauteen päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan
sekoittaen, kunnes seos sakenee.

3. Nosta jäähtymään kelmulla peitettynä, jottei seoksen päälle muodostu kalvoa.
Anna viilentyä jääkaapissa.

4. Survo mustaherukat. Sekoita jäähtyneeseen maitoseokseen mustaherukkasose ja
maitorahka.

5. Ota jäätelökoneen kulho pakastimesta, käynnistä jäätelökone ja kaada
jäätelöseos kulhoon. Anna laitteen käydä, kunnes jäätelö on valmista.

700 kJ (170 kcal)/1 annos



 Perinteinen piimätorttu

3 kup sokeria
3 kup piimää
2 kpl kananmunia
1 kup voisulaa
5 kup vehnäjauhoja
1 tl soodaa

kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi ja laitetaan uuni pannulle.
Päälle marjoja tai hilloa.

Ei kommentteja: