maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kanaruukut calzonetaikinakannella

Kanaruukut calzonetaikinakannella

n. 400 g
broilersuikaleita
4-6 kpl
banaaneja siivuina
1 pkt
amerikanpekonia
2 dl
kuohukermaa
1 dl
chiliketsuppia
2 tl
currya
Calzonetaikina:
n 1½ l
vehnäjauhoja (n. 1,25)
4 dl
vettä
1/3
pala hiivaa
1 dl
öljyä
1 tl
suolaa

Ruskista broileri, jaa neljään annosruukkuun (eli tästä tulee neljä annosta, mutta aineita voi lisätä
tai vähentää sen mukaan, minkä kokoisia ruukkuja on käytössä)
Viipaloi banaanit kanapalojen päälle
Ruskista pekoni pienehköinä paloina, jaa ruukkuihin
Halutessasi voit lisätä sekaan myös hieman sipulia: kuullota se ja laita ruukkuihin kanapalojen
kanssa. Myös valkosipuli sopii loistavasti.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se chiliketsupilla ja currylla, nostele se lusikalla ruukkuihin
päällimmäiseksi.

Tee kansitaikina:
(HUOM! Jätän taikinaohjeen tarkoituksella alkuperäisen ohjeen kokoiseksi, jotta voit käyttää sa-
maa ohjetta pizzaa tai calzonea kokatessasi. Yllä olevasta ohjeesta tulee pari pellillistä tavallista
pizzaa tai kaksi calzonea. Jos teet neljä kanaruukkua, puolita taikinamäärä.)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen
Sekoita joukkoon öljy ja suola
Lisää jauhot
Nostata noin kaksinkertaiseksi
Jaa taikina neljään osaan ja kauli käyttämiesi ruukkujen kokoisiksi kansiksi. Asettele taikinakansi
jokaisen ruukun päälle ja nosta ruukut uunipellille (helpompi käsitellä).
Paista: +225 asteessa noin 25 minuuttia eli kunnes pinta on vaaleanruskea

Calzonetaikinan ohje on peräisin Sami Garamin kirjasta ”Puolialaston kokki”.

2 kommenttia:

Ievuskainen kirjoitti...

Tuliko hyviä kanaruukkuja? :)

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Tuli todella hyviä - eli runsas kiitos vielä kerran reseptistä. Oli pakko laittaa se tänne, koska täältä löydän sen helpoimmin.