perjantai 3. elokuuta 2018

Sateenkaari ja poutapilvi

Edellisestä sateenkaarisukkakokeilusta innostuneena päätin kokeilla vielä yhtä mallia eli Hipsulaisen karusellia yhdellä sateenkaarella.

Lankoina lähes sanat kuin ennenkin eli seiskaveikan sateenkaari, taivaanisininen mysteerilanka ja täydennyksenä vaaleansininen jämäakryyli, jonka toivon kestävän tuossa varressa, sekä valkoinen mysteerisekoite (yritän edelleen epätoivoisesti purkaa jämälankavarastoja, enkä myöskään jaksanut lähteä kaivelemaan laatikoita, nämä olivat valmiina käden ulottuvilla).

Pakko tunnustaa, että idea sateenkaaresta ja poutapilvistä kuulosti paremmalta kuin mitä toteutuksella sitten sain aikaan. Näiden saajana neiti 6-vee, puikoilla 22 silmukkaa (eli normaalisti olisin käyttänyt 11 silmukkaa puikolla). Yläosan poutapilviviritelmä on tehty käänteisellä Frilla-sukan mallilla eli aloitettu 2 o, 2n ja lisätty joka toisella kerroksella 2 oikeaa silmukkaa jokaiseen oikeiden silmukoiden kohtaan. Lisäykset tein edelliseltä kerrokselta kiertäen nostamalla, niin ei jäänyt pahempia reikiä ja sijoitin noston sektorin toiseksi ja toiseksi viimeiseksi silmukaksi. Välikerros kudottiin tavallisesti eli 2+x oikeaa ja 2 nurjaa. Lisäyksiä tein siihen asti että, minulla oli 10 oikeaa silmukkaa ja viimeisen lisäyskerroksen jälkeen kudoin vielä pari tavallista kerrosta ennen päättelyä.



Onnittelen itseäni, edes yksi pari pöydällä puolitekoisina lojuneista sukista saatu valmiiksi, tosin tämä pari oli se, joka oli keskeneräisistä pisimmälle tehty.

Ei kommentteja: