tiistai 21. elokuuta 2018

Oluttuoppi sukat

Lankana tummanruskea mysteerilanka ja valkoinen epätasainen puuvillasekoite, jotta vaahdosta tulisi mahdollisimman ilmavaa.

Koko n. 39. Luo 48 silmukkaa. Neulo 3o, 3n 5. krs, tämä jää piiloon vaahdon alle, mutta auttaa sukan pysymistä jalassa. Tämän jälkeen neulo tuopin suu eli 10 kerrosta kaikki oikein, tämän jälkeen jatketaan 3o, 3n 30krs ja vielä ennen kantalappua 12 krs oikein.

Tämän jälkeen vahvistettu kantalappu 24 silmukalla, 30krs. Jalkaterässä oli 13 silmukkaa puikolla ja ihan normaali sädekavennus.

Vaahtoa varten nosta luontireunasta noin tuplamäärä silmukoita alkuperäiseen nähden, minulla lanka oli ohuempaa ja halusin vaahdosta "möyheämmän". Neulo oikein 17krs. Päättele. Käännä vaahto niin, että suusta tulee kaksinkertainen ja kiinnitä ensimmäisen joustinneuloksen ja sileän neuleen rajalle, näin vaahdosta tulle pulleampi.

Tuopin kahvan kudoin 8 silmukan pötkönä ja täytin toisella ruskealla jämälangalla, jotta kahva pysyy mallissaan.


Nämä ehtivät ajelehtia tuossa puolivalmiina hyvän tovin, kunnes serkkuni pyysi sukkia tällä mallilla. Aikataulu oli haasteellisen tiukka, maanantai iltana tuli pyyntö ja keskiviikkona aamusta piti olla valmiita. Mutta sehän on haaste - totta kai - kiinni veti.  Tiistaina iltapäivällä pistin sitten kuvia ja kyselyä, että kelpaisko nämä.






Sukkaosa neulotu 3,5 Ergonimicseilla ja vaahto kolmosen Cubicseilla.

Ei kommentteja: