Viikuna-viskikakku
200g kuivattuja viikunoita
1dl vettä
1dl fariinisokeria
1dl viskiä tai konjakkia tai vaaleaa glögiä
Kakkutaikina:
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl muskottia
1 rkl piparkakkumaustetta
200 g pehmeää voita
2dl fariinisokeria
4 kananmunaa
1 appelsiinin raastettu kuori
Teko-ohje:
Silppua viikunat. Keitä sokeriliemi, lisää alkoholi, glögi
ja viikunat ja keitä kunnes neste imeytyy ja anna jäähtyä.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200
asteeseen. Sekoita mausteet ja leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen
voimakkaasti vatkaten. Lisää raastettu appelsiininkuori, jäähtynyt viikunasose
ja jauhoseos.
Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista
n. 45 minuuttia.
VINKKI: Aikuisten kakun voi kostuttaa kaatamalla kypsän
kakun päälle vuokaan sokerivedellä laimennettua viskiä tai konjakkia.
½ dl vettä
2 rkl fariinisokeria
1 dl alkoholia
1 kommentti:
Hei, rouva JK! Kävin just kopsaamassa tämän ohjeen. Kiitos vielä, kun vinkkasit laittaneesi sen tännekin; nyt ei tarvitse kirjoitella sitä ylös WhatsAppista katsoen. Ja sitten vaan leipomaan... :)
Lähetä kommentti