tiistai 13. joulukuuta 2016

Viikuna-viskikakku



Viikuna-viskikakku

200g kuivattuja viikunoita
1dl vettä
1dl fariinisokeria
1dl viskiä tai konjakkia tai vaaleaa glögiä

Kakkutaikina:
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl muskottia
1 rkl piparkakkumaustetta
200 g pehmeää voita
2dl fariinisokeria
4 kananmunaa
1 appelsiinin raastettu kuori

Teko-ohje:
Silppua viikunat. Keitä sokeriliemi, lisää alkoholi, glögi ja viikunat ja keitä kunnes neste imeytyy ja anna jäähtyä.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mausteet ja leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää raastettu appelsiininkuori, jäähtynyt viikunasose ja jauhoseos.
Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista n. 45 minuuttia.

VINKKI: Aikuisten kakun voi kostuttaa kaatamalla kypsän kakun päälle vuokaan sokerivedellä laimennettua viskiä tai konjakkia.
½ dl vettä
2 rkl fariinisokeria
1 dl alkoholia





1 kommentti:

Ievuskainen kirjoitti...

Hei, rouva JK! Kävin just kopsaamassa tämän ohjeen. Kiitos vielä, kun vinkkasit laittaneesi sen tännekin; nyt ei tarvitse kirjoitella sitä ylös WhatsAppista katsoen. Ja sitten vaan leipomaan... :)