maanantai 5. joulukuuta 2016

DIY alushousut

"Ai, sä olet ostanut uudet alushousut" totesi Herra Kirjoitus esitellessäni hänelle taannoin viimeisintä ompelutaidonnäytettäni.

"Miten niin ostanut? Mä tein ne."

"Mutta kun noi näyttää ihan kaupasta ostetuilta".

Olin siis onnistunut vähintäänkin kohtuullisesti, varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseessä on ensimmäinen aikuisiällä tehty kokeiluni alusvaatteiden ompelemisesta. Edellinen kerta oli teinivuosina ja sen epäonnistuminen saattaa olla syy siihen, miksi en ole tehnyt uutta yritystä. Tuossa ensimmäisessä yrityksessä meni pieleen suunnilleen kaikki. Ensimmäiseksi kaava oli kyllä pikkuhousujen kaava, mutta ei sellaista mallia, josta olisin pitänyt eikä se myöskään kunnolla istunut. Epäonnistumisen täydensi vielä ehdottoman väärä kangasvalinta ja kaavojen asettelu, mikä sai aikaan sen, että housut venyivät väärään suuntaan ja kirstivät siitä suunnasta, kun olisi pitänyt joustaa. Ompelutaidonnäytteeni huipentuma taisi päätyä moottorinputsausrätiksi.

Nyt olin vanhetessani viisastunut jo sen verran, että otin kaavat puhkikuluneista lempialkkareistani ja katsoin miten päin kaavat kankaalle asettelen. Koevedoksen materiaaliksi valikoitui ruusukuvioinen alusvaatelycra, jota minulla oli juuri tuollainen palanen olemassa.

Jalantien ja vyötärön kuminauhat ovat peräisin juuri niistä lempipöksyistäni joiden kankaat olivat loppuunkuluneet, mutta kuminauhat ehjät.

Nyt kun kaavat ovat olemassa ja toimiviksi todetut, voisi näitä ommella enemmänkin, vaikeaa se kun ei tosiaan ole. Näissä pösyissä on neljä palasta ja seitsemän saumaa, kun mukaan lasketaan myös kuminauhojen kiinnitys.

Ei kommentteja: