keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Lankakranssi sateenkaaren väreissä

Olen taas varmaan pari kolme vuotta jäljessä trendistä lankakeräkransseineni, mutta idea osui ihan vähän aikaa sitten silmiini naamakirjan kierrätysideoita palstalla. Siellä oli "lihoiksi" pistetty miehen parsimattomaan kuntoon menneet lempisukat, joten päätin lainata ideaa. Tosin ongelmaksi muodostui se, että meillä ei ole villasukkia sellaisessa kunnossa, että niitä olisi voinut tuohon käyttää. Apu tuli jälleen naamakirjasta, jossa huudeltuani sain useamman parin ja pari parinsa kadottanutta villasukkaa materiaaleiksi. Pelastin ne siis roskikselta uuteen elämään. Ne osat sukista, jota sai purettua, purin langaksi. Loput eli ne purkautumattomat osat käytin lankapallojen sisustoiksi.


Koska sukista ei riittänyt ihan koko kranssiin, otin käyttöön myös sanomalehtipallot ja muovipussipallerot, joita päällystin langoilla. Tämä tekniikka tietenkin langan säästämiseksi, vaikka käytännössä lähes kaikki käyttämäni lanka oli sekond handia ja lisäksi sellaista, etten sille oikein järkevää käyttöä keksinyt. Ainoastaan kirkkaan oranssit pikkupalloset ovat seiska veikkaa, koska muuta oranssia minulla ei ollut, vaikka pemmastinkin koko lankavarastoni sitä etsiessä.

Huolimatta siitä, että langat ovat mitä ovat, kuulin korvissani isoäitini äänen "jos minulla olisi sota-aikana ollut puoletkaan noista langoista, jotka sinä nyt haaskaat..." Isoäitini oli aikansa lapsi ja nähnyt tosiaan sen, kun ei ollut mitään, mistä olisi tehnyt sen paremmin vaatetta kuin muutakaan. Kaikesta huolimatta päädyin siihen, että kauneuskin on arvo sinänsä ja että jos minulle tulee parempi mieli tuon kranssin tekemisestä kuin tekemättä jättämisestä, niin silloin sen tekeminen on ihan ok, vaikka siihen meneekin lankaa.Kranssin pohja on sanomalehte, jonka rullasin ympyrämuotoon ja kiinnitin muutamalla pätkällä maalarinteippiä. En sen kummemmin päälystellyt lehteä, vaan liimasin siihen suoraan kuumaliimalla nuo kerät, joista tosiaan suurin osa on sanomalehti- tai muovipussitäytteisiä. Pohjalle liimasin vielä työpaikalla roskikselta pelastettua pahvia. Varsinainen kierrätyskranssi siis, kun uutta oli vain muutama maalarinteipin pätkä ja kuumaliima.

Ei kommentteja: