maanantai 26. joulukuuta 2016

Pienestä kiinni

Olen saanut äidin haluamat neljä tossuparia melkein valmiiksi - täsmällisesti ottaen minulla on valmiina 7 ja 7/8 tossua. Jos kanervan väristä lankaa jäi vain metri, niin oliivinvihreän kanssa kävi sitten niin, että se loppui kesken, sitä olisi tarvittu vain pari metriä enemmän, sillä tossusta puuttuu 4,5 kerrosta. Kiroilen ja manailen sekä vakavasti harkitsen valitanko peräti lankafirmaan asti siitä, että kerän täytyi olla pienempi kuin muut, koska kaikkia lankoja on käytetty aivan yhtä paljon.

Yritin myös naamakirjassa huhuilla, jos joltain löytyisi edes pieni pätkä, koska en millään haluaisi ostaa uutta kerää vain parin metrin takia.


Tossujen valmistuminen viivästyy siihen, että saan jostain tuota lankaa. Sillä välin yritän ommella muut tossut kasaan. Niidenkin kanssa joudun kikkailemaan, sillä langat ovat todella vähissä. Punaiset pystyn kyllä korvaamaan sillä Svarta Fåretin kirjavalla Frost-langalla, josta tein ne viidennet tossut ja vaaleampaan vihreäänkin löytyy kohtuullisen lähellä oleva "korvikeväri", mutta tuo oliivi on ongelma.

Ei kommentteja: