perjantai 30. joulukuuta 2016

Kosmetiikkapoistot 4/16

Vuoden viimeisen neljänneksen tyhjentyneet ja muutoin roskiin/kiertoon päätyneet kosmetiikat on taas koottu. Kolmen aikaisemman neljänneksen aikana tyhjiä/poistuneita purtiloita on kertynyt   99 kappaletta ja näytteitä 125. Eli periaatteessa yksi tyhjä purkki riittäisi siihen, että "tavoite" sadasta tyhjentyneestä purkista toteutuisi, mutta tiedän varmasti, että noita kertyy enemmän kuin 1 tämän kolmen kuukauden aikana.


Ensimmäisessä poistosatsissa on Yves Rocherin Ming shu-hajuvesi, loppuunkäytetty kulmakynä, tuttua Palmolive dödöä, Ceralan perusvoidetta, mustaa puuteriluomiväriä (jonka kanssa en jaksanut säätää, kun oli niin varisevaista, käytän sytykeruusuihin), Dermosilin Black Pepper  dödöä ja Oriflamen t-balance meikkivoidetta. Lisäksi Deep fresh kurkku ja vihreä tee- meikinpoistoliinoja, jotka olivat  aivan loistava ostos. 25 liinaa maksoivat euron ja toimivat äärimmäisen hyvin meikinpoistossa- poistivat myös vedenkestävän meikin ja iho jäi aivan uskomattoman pehmeäksi.

Lisäksi loppui Wet'n'wildin vedenkestävä mustan harmaa rajausväri, jonka otin käyttöön keväällä 2015 eli se kesti käytössä noin puolitoista vuotta. Siis suunnilleen saman verran, kuin edellinen, täällä esittelemäni, look by bipan rajausväri. Vaikka kyseessä olikin niin sanottu halpatuote, niin tässä tosiaan oli hinta-laatu-suhde kohdallaan; sivellin toimi loppuun asti, vedenkestävä väri ei levinnyt, mutta lähti helposti pois meikinpoistotuotteilla, väri pysyi tasaisena loppuun asti ja oli tosiaankin riittoisaa.


Tein siivousta kosmetiikkanyssyköissä ja tunnelmaa voi kuvata vain yhdellä v-alkuisella sanalla. Ennen turhautumistani perkasin vain yhden loodan ja tulos oli tämä. Ruusutehtaalle lähti 9 täysikokoista huulipunaa ja yksi huulirasva - kaikki sen verran epämääräisiksi vanhetuineita, etten aio ottaa riskiä. Kuvassa vasemalta oikealle Hotesse sävy nro 38, Oriflamen Nugget,  Oriflamen Blossom,  Oriflamen  Rosewood,  Oriflamen Allspice, Oriflamen Sahara, Oriflamen Frosty plum, Oriflamen Mocca shimmer,Yves Rocherin Rose Coucham ja joku ihan perus huulirasva. Tästä nipusta eniten harmittaa juuri tuo Hotessen huulipuna, maksoin siitä aikanaan itseni kipeäksi värianalyysin yhteydessä, enkä sitten syystä tai toisesta malttanut käyttää sitä kuin juhlatilaisuuksissa. Tästä ei voi oppia kuin yhden asian, jos ostat itsellesi jotain kivaa, se kannattaa ottaa käyttöön heti eikä pihistellä tulevaisuuteen, siitä kun ei koskaan tiedä.


Seuraavat poistot ovatkin sitten sitä tuttua peruskamaa eli ruusuntuoksuinen käsisaippua (joka tosin ei tässä vielä ole loppu, mutta halusin testata vaahtosaippuaa), Dermosilin vaahtoava kasvopesu, huulirasva (jonka siirrän ruusutehtaalle), Dermosilin BodyBrown vartalovoide, Sebamedin käsivoide ja Pepsodentin hammastahna.

Halusin testata vaahtosaippuaa, koska olin lukenut netistä, että vaahtoutuva käsisaippua on tavallista saippuaa vedellä jatkettuna (ja jokin säilöntäaine lisättynä) ja vaahtosuuttimen läpi pumpattuna. Kaadoin siis tuohon tyhjentyneeseen kasvopesuainepulloon noin 1/4 saippuaa eli sen, mitä tuossa ruusupullossa oli jäljellä, ja lisäsin loput vettä. Toimii, pesee hyvin eikä kuivata läheskään niin paljon kuin saippua raakana.Dermosilin Challenger-dödö on Herra Kirjoituksen tyhjentämä, Oriflamen Milk and Honey kasvoputsari minun (toista ei onneksi ole, eikä tule, ei ollut minun juttuni), Dermosilin hiuspohjaa hoitava shampoo ja Yves Rocherin mimosan tuoksuinen suihkugeeli yhteisiä. Nivean huulipuna päätyi ruusutehtaalle kuvassa näkyvästä syystä, pudotin sen ja suojakotelo halkesi. En jaksanut ryhtyä teippaamaan, koska huulipunia on jemmassa liikaakin.

Hiusväriäkin tuli laitettua, värinä kastanja, mutta sävy oli aika tumma. Aika näyttää kestääkö värjäystulos käytössä.Yhteensä 31 tuotetta.

Näytteitäkin on taas kertynyt kaappiin kuin huomaamatta, joten otin niitäkin taas käyttöön. Ensimmäisessä satsissa kaikki ovat Dermosilia, käsivoide, kaksi Winter Berries vartalovoidetta (käytin jalkoihin) ja kaksi jalkavoidetta.


Lisää tuttuakin tutumpia näytteitä. Ensiksi Dermosilin Winter Berries body lotionia, joka toimi jalkarasvana, samoin karpaloihovoide ja winter body lotionit, joiden mielyttävän tuoksun jäljille en päässyt. Sen sijaan Mocca body cream haisi keinovaniljalle enemmän kuin kahville ja sai aikaan pahemman luokan ällötyskohtauksen.  Winter fruits body lotion tuoksui ihastuttavalta ja toimi hyvin jalkavoiteena.  Veriappelsiinin tuoksuinen hand lotion Red kostutti mielyttävästi kutomisen kuivattamia käsiä ja  Pearly beach -sävyinen huulikiiltokin toimi huulilla oikein hyvin, sen sijaan näytepussista ei paljon positiivista sanottavaa ole; se kyllä sisälsi reilusti näytettä, mutta puolet valui hukkaan, koska pussi vuoti itsekseen  yli reunan riippumatta siitä oliko se pystyssä, vaakatasossa vai jotain siltä väliltä. Dermosilin Nature Foot palm oli erittäin mielyttävä ja riittoisa tuote, tätä voisin ostaa isommankin pullon käyttöön.

Yhteensä 15 näytettä.


Vuoden kokonaissaldo on siis 130 tyhjentynyttä/ poistettua kosmetiikkatuotetta ja 140 kappaletta kosmetiikkanäytteitä.

Ei kommentteja: