maanantai 18. heinäkuuta 2016

Pesupussien uusi elämä

Ostin taannoin kaksi rintaliivien pesupussia, koska edellinen monta vuotta palvellut alkoi paitsi olla huonossa kunnossa myös kovin yksinäinen. Huomasin näet, että tarvitsisin sekä tummille että vaaleille liiveille oman pussinsa, jotta voin pakata ne jo valmiiksi pussiin. Haluan liiveilleni sellaiset pesupussit, joissa on kunnolliset muovit tukiverkot sekä kannessa että pohjassa. Hankkimani pussit taisivat olla Easy-merkkiset ja kustansivat n. 2€ kappale.

Nämä uudet pussit osoittautuivat laadultaan huomattavan surkeiksi verrattuna tuohon vanhaan, joka oli siis kestänyt käytössä monen monta vuotta. Toinen uusista pusseista kesti noin kymmenen käyttökertaa ja sitten siitä hajosi vetoketju. Kotikonstein korjaaminen ei auttanut, koska materiaali oli niin heikkoa, että vetoketjun lukko-osa rikkui. Toinen puolestaan halkesi toisessa pesussa- kangas oli niin huonoa, että se repeytyi kahtia. Tosin pussin jäännöksiä katsellessani olen taipuvainen uskomaan, että kyseessä oli kudontavirhe kankaassa, eli käytännössä laaduntarkistus on pettänyt kun ko. kangas on päästetty virheellisenä tehtaalle ja siitä ommellut pussit vielä tehtaasta uloskin. Löysin nimittäin pätkän virheneulosta myös haljenneen pussin toisesta päästä eli olisi pitänyt huomattavasti tarkemmin katsoa kaupassa, minkä pussin mukaansa otti.

Ihan periaatteen vuoksi en sitten lähtenyt uusia yhtä heikkoja pusseja ostamaan, vaan päätin korjata nuo entiset. Vaikka tiesinkin heti, että aikaa menee varmaan enemmän kuin parin euron pussiin kannattaisi uhrata.

Toiseen ompelin vanhan paitapuseron jämistä uuden kannen. Se ei ole kaunis, mutta ajaa asiansa pyykin pesussa.

Toiseen vaihdoin vetoketjun, koska niitä olin saanut lahjoituksina isot kasat. Nykyinen vetoketju on niin tukeva, että mitä todennäköisemmin tuostakin hajoavat kankaat ympäriltä ennen kuin vetoketju.

Kolmas, se kaikken vanhin pussini on jossain häviksessä, en löytänyt sitä mistään sillä kohtaa kun olisin tarvinnut pesupussia näiden kahden rikkuneen tilalle. Kun se joskus jostain löytyy, niin vaihdan senkin kankaat uusiin - näin juuri viikonloppuna maalla sopivaa kangasta ylimääräisen palasen. Nyt kun tuon on jo kertaalleen tehnyt, niin osaa välttää ne pahimmat sudenkuopat. Jospa sitten noilla kolmella pärjäisi ensi vuosikymmenelle.

1 kommentti:

Hra Kirjoitus kirjoitti...

Mutta kestääkö se? ettei vaan hajoaisi uudestaan...