torstai 14. heinäkuuta 2016

Koti-ilta

Vietin keskiviikkona rauhallista (lue laiskaa, kun en viitsinyt tehdä mitään) koti-iltaa Herra Kirjoituksen ollessa maalla auttamassa mammaa erinnäisissä puuhissa. Illan ohjelmanumerona oli Agatha Christien äänikirja ja tossun tekeminen.

Tarkoitukseni oli värkätä tästä maalle markkinoille lahjoitusarpavoitto, mutta kuulinkin sitten ettei sille ole tarvetta vielä markkinoiksi, koska lahjoituksen kohteena oleva taho ei osallistu markkinoille tänä vuonna lainkaan. No, syksyllä kuulemma on myyjäisiä, joten sinne sitten.

Ensisijainen ajatukseni oli siis käyttää pois yksittäisiä lankakeriä, jotka eivät sinällään ole sukkakelpoisia. Tarkoitus oli myös käyttää yhtenä lankana rikkinäisistä sukista leikattua nauhaa, mutta se loppui heti alkutekijöihinsä, ja jouduin purkamaan tossun ja aloittamaan alusta. Pitänee kerätä sitä reilusti lisää ennen kuin edes yrittää aloittaa siitä tekemistä. Sukkavarastoni kunnon huomioiden, sitä on kyllä lähitulevaisuudessa tulossa reilusti lisää.

Olin ehtinyt aloittaa tossua jo vähän aikaisemmin ja illan aikana sainkin väkerretyyä yhden valmiiksi ja aloitettua toista. Lankoina on tummansinistä Teddyä, oranssia ja fuksian väristä Tempoa sekä Valkoisen hevosen jämät (eli siis sen akryylilangan, jonka aikanaan sain serkultani Saumalta). Nyt tuo Cheval blanc - lanka on sitten loppuunkäytetty - tarkistin vielä kaikki korinpohjat yms. ettei vaan jää nöttöstä mihinkään kummittelemaan. Oranssi Tempo kului myös loppuun, mutta Teddyä ja fuksiaa Tempoa jäi harmittavasti pienet keräset. Eli pitänee tehdä vielä toisetkin tossut.

Epämääräisen kirjavat, mutta mielestäni ihan hauskannäköiset tossukat. Mallina se moneen kertaan käytetty perustossu.

Ei kommentteja: