keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kummituslinna ja DaVinci koodi

Talouteemme on tullut ostoslakosta (juu, yritän edelleen esittää, etten osta mitään) huolimatta kaksi uutta peliä ja kolmas on matkalla tänne päin.

Pitkään olen himoinnut lapsuuteni Kummituslinna-peliä, mutta sellaista ei ole vastaan järkevällä hinnalla tullut. Tämänkin hinta oli jo siellä kipurajalla sen suhteen, mitä suostun pikkuvikaisesta pelistä maksamaan, mutta ostin sen nyt kuitenkin. Yritän jostain haalia nuo puuttuvat osat (pari naamiota ja yhden laudan kiinnikkeen sekä mahdollisesti yhden seinän, joka on huonommassa kunnossa), jotta saisin pelistä kokonaisen, sillä ihan liikaa meillä on kaapissa vanhoja pelejä, joista puuttuu yksi tai kaksi pikkujuttua. Nuo eivät välttämättä vaikuta pelaamiseen, mutta harmittavat perfektionistia, joka haluaa pelinsä kokonaisena.

Kummituslinna on aikansa lapsi eli siinä näyttävä kolmiulotteinen pelilauta, jonka kokoamisessa menee tovi (samaa sukua siis kuin Kalmakuja 13 esimerkiksi).  Siinä on erilaisia ansoja ja pelotteita ja se kuuluisa pimeässä hohtava punasilmäinen pääkallo, joka kierii portaita alas ja joka onneksi omassa pelissämme on tallella.

DaVinci koodi puolestaan on näppärä vain muutamaan komponenttiin perustuva päättelypeli, jossa pyritään arvaamaan pelikaverin salainen koodi ennen kuin hän arvaa sinun. Kerran testattiin kahdestaan ja nopeaksi sekä hauskaksi todettiin, varmasti vielä parempi neljällä pelaajalla pelattuna. Ja mikä parasta - pelissä oli kaikki osat tallella ja se oli ilmainen.


Ei kommentteja: