keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Vanha koira ei...


Niinhän sitä sanotaan, että vanha koira ei opi uusia temppuja, eikä tunnu oppivan vanha nainenkaan. Lupasin itselleni "vapaan" joulukuun hankintojen suhteen. Näin jälkikäteen tajuan, että minuun iski jonkinlainen hulluus sillä kohtaa, eikä olisi pitänyt antaa itselleen suitsia lainkaan, mutta tehty mikä tehty.

Se karmea totuus iski vasten naamaa vasta nyt, sillä joulukuun hankintojen viimeinen erä saapui tänään. Se sisälsi vaatimattoman 30 kilon paketin vaatteita. Kootut selitykset ja huonot puolustukset ovat se, että kyseinen paketti postikuluineen maksoi minulle 55€ ja sisälsi liki 150 vaatetta ja tavaraa. Selitysten seuraava osa kuuluu, etteivät ne kaikki suinkaan tulleet minulle itselleni. Herra Kirjoitus taisi jäädä paketin suhteen vähimmälle, sillä hänen saaliinsa rajoittui kahteen shortsipariin. Eno Kirjoituksen siskonpojallekin paketissa oli pari lelua, yksi kirja ja useammat housut. Joista yhdet totesin heti liian pieniksi eli menevät sitten uudelleen kiertoon. Toivottavasti loput kolmet ovat sopivat ja kelpaavat. Näissä pyytämättä hankituissa vaatteissa on tietty aina se ongelma, etteivät ne ehkä ole lapsen äidin mieleen, noin pieni kun ei vielä itse osaa vaatia sitä tai tota päälleen.

Myös vanhempani pääsivät paketista osallisiksi, äidille paketista toivottavasti sopivat parit housut ja kymmenkunta paitaa, isällekin oli takki tai pari tarjolla, katsotaan nyt sitten miten hän niihin suhtautuu.


Oma osuuteni saaliista jäi odotettuakin pienemmäksi, sillä muutamat vaatteet eivät sopineetkaan minulle niin kuin oli ajateltu. Niihin palaan vielä jälkeen päin.

Valitettavan suuri osa paketista oli Sulo Vilén hankintoja eli ostetaan, kun halvalla saadaan. Ostin erilaisia puuvillaisia ja koristeltuja vaatteita materiaaliksi erilaisiin askarteluhin

Jospa näiden tavaroiden aiheuttama kaaos ja sen kesyttäminen hetkeksi opetaisi sen, että vaikka olisi miten edullista ja halpaa, niin ei silti tarvitse ostaa, kun ei ole todellista tarvetta. Se kymmenen sentin hinta ei ole mikään autuaaksi tekevä asia. Toivottavasti saan osan vaateista kaupaksi ja osan tosiaan lupaan työstää edelleen uuteen uskoon käytettäväksi.

Ei kommentteja: