torstai 1. tammikuuta 2015

Uuden vuoden uudet tuulet

No jaa, eiväthän ne nyt mitenkään niin kovin uusia ole, mutta taas kerran yritän pitää niistä kiinni. Olen nyt vanhoilla päivilläni oppinut sen, että kertaus on opintojen äiti ja että niitä toistoja pitää tulla - ei yksi, ei kaksi, ei viisi, vaan viisikymmentä - ennen kuin uusista tavoista tulee tottumus, jota ei enää edes ajattele. Silloin kun on päässyt niin pitkälle, ollaan jo hyvällä tiellä.

Näiden toistojen vuoksi toistan itseäni vielä kerran. Tällä kertaa yritän pitää järjen päässäni ja olla haukkaamatta liian isoa palasta. Vanhoista tutuista jutuista kosmetiikka ostojen ja poistojen seurannasta on tullut jo hyvä tapa, se on loistava esimerkki siitä, miten toisto todella muuttuu tottumukseksi. Kun on riittävän monta kertaa pistänyt tyhjentyneet purkit talteen raportointia varten ja jättänyt kaupassa ostamatta jotain, koska on blogissa luvannut, ettei osta, niin kyllä siitä tosiaan tulee tapa.

Nyt vuonna 2015 pyrkimykseni on tosiaankin olla ostamatta lisää kosmetiikkaa. Pari poikkeusta hyväksytään ja ne ovat todellakin loppuun käytettyjen tuotteiden korvaaminen uudella siis siinä tilanteessa, jossa viimeinenkin purkki on loppuun käytetty (lähinnä olen huolissani meikinpoistoaineista, ne taitavat olla se ensimmäinen ja ainoa, joka varannostani loppuu) ja vanhentuvien bonuspisteiden hyödyntäminen (en halua haaskata vaivalla kasaamiani pisteitä päästämällä ne katoamaan taivaan tuuliin).

Toinen asia, johon olen jo kohtuullisen hyvin tottunut on "kierrätyskeijuilu" eli en osta uusia vaatteita. Olen melko hyvin onnistunut pitämään kiinni siitä, että en osta vaatteita lainkaan. Tästä pidän edelleen kiinni vuoden 2015 aikanakin, ei uusia eikä "minulle uusia" eli kirppisvaatteita minulle. Saman haluan vielä laajentaa koskemaan kenkiäkin - ei niitäkään lisää tulevana vuonna. Koska pitää olla jokin takaportti, niin olkoon se se perinteinen "kolme villiä korttia" eli jos jotain aivan vastustamatonta tulee vastaan, niin kolme poikkeusta sallitaan.

Sitten nämä perinteiset ruokaan liittyvät lupaukseni, joista olen jo aikaisemmin kirjoittanut. Ruokahävikin saattaminen nollaan tai ainakin mahdollisimman lähelle sitä ensi vuonna ja menojen seuranta ruoan osalta ainakin vuoden parin ensimmäisen kuukauden ajan. Kolmannesta viidenteen kuukauteen se kun ei ole mahdollista, koska elinolosuhteet ovat siinä vaiheessa aika poikkeukselliset putkiremontin vuoksi.

Lisäksi otan ihan tosissani sen tavoitteen, että 365 tavaraa pitää vähentyä vuoden aikana. Mihin liittyen lupaan lisätä joka viikko myyntiin vähintäänkin kolme tavaraa (olin ensin ajatellut napsuttaa kunnianhimoisesti tavaran päivässä, mutta se nyt vaan ei ole realistista, joten pikkuisen löysiä tästäkin). Näin joulun jälkimainingeissa ikään kuin lahjana itselleni lupaan vielä sen, että joulukuun lopussa poistuneet tavarat pääsevät aloittamaan uutta listaa poistuneista eikä joulukuun hankintoja kirjata mihinkään saapuneisiin kuten jo aikaisemmmin totesin.

Eiköhän tuossa ole tavoitetta vuoden alkuun riittävästi. Katsotaan sitten jatkossa, mitä voi lisätä tai miten noita mahdollisesti pitää muokata. Toivottavasti tässä auttaa lahjaksi saamani itsekuripäiväkirja, jonka täyttöön alan tosissaan panostaa tai oikeiastaan olen jo panostanut, koska päiväkirja alkaa viikolta yksi ja se viikko on nyt jo puolivälissä.

Ei kommentteja: