maanantai 5. tammikuuta 2015

Välipäivien pöllöilyä

Löysin jo kesällä Mutturalla blogista ihanat pöllöpiilot, joita oli tietenkin myös pakko päästä kokeilemaan itse. Turha sanoakaan, että taas ei kovin paljon päätä huimannut, väänsin nimittäin elämäni ensimmäiset aplikaatiot näihin ja ajattelin silti antaa lahjaksi...


Pöllöt syntyivät n. 41cm x 1m kokoisesta markiisin palasesta, vuorimateriaalista ja erilaisista silmäkankaista. Silmien musta osa on trikoota, valkoinen lakanakangasta ja sininen ja vihreä jämäpuuvillaa. Vetoketjut ovat nekin kierrätys materiaalia, ratkoin ne vanhasta hyvin palvelleesta repustani.


Pöllöjen päällinen on uutta, vahvinta harmaata markiisikangasta, mitä kaupasta löytyi. Sinisilmäisellä on vuorina kiinnisilitettävä tukikangas, paksuinta mahdollista sekin. Vihreäsilmäisen vuoritin Herra Kirjoituksen vanhalla farkun lahkeella. Tulipa sitten tuota vihreäsilmäistä tehdessä opittua kantapään kautta sekin, mihin väliin ei kannata vetoketjua laittaa... Eli jos haluaa tehdä sen fiksusti, ommellaan vetoketju vuorin ja päällisen väliin, mikä kyllä vaatii koneelta jonkin verran tehoja, jos sattuu käyttämään paksuja kankaita kuten minä tässä.

Tein ensiksi silmät ja ne piirtelin sopivankokoisia keittiöstä löytyneitä tarvikkeita hyödyntäen. Sitten tosiaan tikkasin kapealla siksakilla kerros kerrokselta kasaan. Sitten ompelin kasaan itse pöllö, siis sivusaumat, ja tein pohjan kangaskassi taitoksen mukaan (kts. Tosimummon kangaskassin ompeluohje). Hiukan se olisi voinut ehkä olla leveämpikin kuin tuo käyttämäni 9 cm, mutta kyllä pöllöt noinkin seisovat, kun saavat riittävästi täytettä. Seuraavaksi ompelin nokan eli toisen kolmion tuon varsinaisen nokkaosan alle ja viimeisenä kiinnitin vetoketjun.


Hauskasti pöllöjen ilmeet muuttuvat siitä riippuen, miten paljon niissä on tavaraa sisällä. Vähän tavaraa saa pöllön murjottamaan ja enemmän tavaraa saa pöllön ilmeen heti iloisemmaksi. Lisäksi teimme jälkikäteen huomion, että nämä näyttivät ihan hauskoilta toisinkin päin siis niin, että avoinainen vetoketju oli suuna ja tuo pöllön nokka leukana.

Yhden tekemiseen meni reilut kaksi tuntia aikaa ja kangasta jäi vielä yhteen isoon tai kahteen pieneen. Kaupasta ostetut materiaalit maksoivat yhteensä pari kymppia, joten karkeasti laskien yhdelle pöllölle tuli materiaalihintaa n. 7 euroa.

Ei kommentteja: