lauantai 4. toukokuuta 2013

Lempeän tulinen porkkanasosekeitto

Ilmoitin tuossa huhtikuun tavoitteissani, etten heittäisi mitään ruokaa hukkaan. Tästä syystä jääkaapin siivous kirvoitti käyttämään viime sadon viimeiset porkkanat, osa meni syöntiin ihan sellaisenaan ja osasta pyöräytin porkkanasosekeittoa.

Porkkanasosekeitto

500 g porkkanoita
20g tuoretta inkivääriä
3 rkl öljyä
1 kasvisliemi tai lihaliemikuutio
vettä
1 dl kermaa tai maitoa
1 tl arabian hot - mausteseosta
½-1 tl chiliä, jauheena, mielellään tulista
mustaa pippuria
suolaa
250g sulatejuustoa


Kuori ja kuutioi porkkanat  ja murskaa tuore inkivääri pieneksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä ja  porkkanoita siinä. Kaada päälle vettä niin että kasvikset peittyvät, ja lisää kasvisliemikuutio sekä mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes porkkanat ovat kypsiä (n. 20 minuuttia).

Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon loraus kermaa tai maitoa sekä sulatejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla ja lämmitä keitto uudelleen.

Jos pitää sipulista, keittoon voi lisätä sipulin ja valkosipulin kynnen/kynsiä, meillä vaan ei tuo miespuolinen suostu noita syömään, joten siksi jätin ne pois.

Ei kommentteja: