sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kevään ja kesän projektit

Koko kevään on käsityö- ja tuunausrintamalla ollut äärimmäisen hiljaista, vaikka ideoita on muhinut päässä vaikka millä mitalla. Kokoan niistä jonkinlaista ideakatsausta tähän, jos vaikka onnistuisin sen avulla saamaan jotain tehdyksikin.

Laatikoiden päällystämistä. Olen saanut töistä tosi hienoja kannellisia laatikoita, niissä tulee meille tavaraa ja ne päätyisivät roskiin, ellei joku halua tarjota niille uutta kotia. Ne vain ovat väriltään aaltopahvin ruskeita, osa on odottanut päällystämistä useamman vuoden, toiset muutaman viikon.  Tarvittavat välineet: jämätapetteja (joita pitäisi olla vintissä jemmassa) ja tapettiliisteriä kaupasta.

Huuto.netistä hankkimani lamput kaipaavat uusia varjostimia ja lampun jalat maalia. Nuo lamput olivat paljon huonommassa kunnossa kuin myyjä antoi ilmoituksessaan ymmärtää, joten siitä syystä into niiden tuunaamiseen lopahti alkuunsa. Olin kuvitellut selviäväni päälystämällä varjostimet uudelleen, mutta varjostinten varjostinmuovi olikin rikki eli noista ei voi käyttää kuin rungon, muovitkin kun pitää uusia. Lampunjalat ovat nyt siniset ja sen verran aion pitää periaatteistani kiinni, että sen värisenä ne eivät meille muuta, vaikka miten paljon sinistä tänne muuten hiipiikin. Luonnonvalkoinen maali olisi valmiina, puuttuu vain varjostinmuovi ja varjostinmateriaali - pyörittelen pariakin erilaista silkkinauhaideaa, enkä ole vielä osannut valita. Kaupasta pitäisi hankkia sivellin noiden lampunjalkojen maalaamiseen ja materiaalit varjostimiin.

Alakerran askarteluhuoneeseen majoittamassani lipastossa odottavat myös tarvikkeet sytykeruusujen tekemiseen. Kynttilänpätkät sain lahjoituksena, kananmunakennot olen kerännyt itse (ja koko ajan yritän muistaa tallettaa niitä vielä lisää). Nyt puuttuu enää vain kynttiläväri, koska lahjoituksena saamani kynttilänpätkät ovat valkosia, tulee ruusuista tylsän värisiä  ja kattila, jossa niitä voisi sulattaa. Saattaa kyllä olla niin, etten malta ottaa yhtään kattilaa omasta kaapistani, vaan ostan sellaisen kirpparilta. Kontissa näkyi olevan parin euron hinnalla kaupan.

Herra Kirjoituksen työsalkku on projekteista kiireisin. Herra Kirjoitus onnistui hukkaamaan salkustani, laukku on siis alunperin minun, mutta siirtynyt sittemmin Herra Kirjoitukselle työkäyttöön, toisen laukun sulkemiseen käytettävistä lukkosoljista. Tuo katoaminen tapahtui talvella ja olemme moneen kertaan tutkailleet kaikki potentiaaliset lumikasan pohjat ja joutuneet myöntämään, että ei vain löydy. Jotain uutta pitää siis keksiä tilalle. Varaosat etsinnässä...

Kirjavasta Veerasta pitäisi saada aikaan sukat, samoin yksille puuvillasukille olisi käyttöä. Noihin löytyvät langat vanhoista varastoista.

Vanhasta työtuolista pitäisi päästä eroon, se on jotenkin jämähtänyt tuohon työhuoneen nurkkaan.

Ei kommentteja: