tiistai 2. huhtikuuta 2013

Siivouskomeron uusi elämä

Koska tämä ei ole sisustusblogi, en edelleenkään aio esitellä kodistani sen jokaista nurkkaa. Itse asiassa tämä siivouskomero on juuri sovelias määrä kodin esittelyä, enempää ei ole luvassa.

Siivouskomero on tässä kuvassa alkuperäisessä asussaan. Alkuperäisessä sanan kahdessakin merkityksessä, sillä siivouskomero on tosiaan alkuperäisessä muodossaan, tällainen se on ollut jo silloin 50-luvulla, kun talo oli uusi. Jotenkin epäilen, että tuo ei ehkä ollut silloin siivouskomeroksi tarkoitettu, mutta sellaisessa käytössä se on ollut sekä edellisellä asukkaalla että meillä. Toisekseen alkuperäisessä muodossaan siis myös ennen tekemämme "remonttin" aloittamista.

Hävettävän sekainen ja kovin hankalakäyttöinen on tämä siivouskomero ollut. Silmät aukenivat oikeastaan vasta sitten, kun katsoin tätä kuvaa - mikä karmea sekasotku tuolla komerossa oikeastaan onkaan ja kuitenkin sieltä on tullut käsiin kaikki tarvittava siivousta tehtäessä, joskus helpommin, joskus vähän vaikeammin.

Tässä komero tyhjättynä ja pestynä.



Tämä oli herra Kirjoituksen pääsiäisprojekti, itse tein ihan oikeita töitä pääsiäisenä. Sen verran toki osallistuin, että pesin hyllyt, jotka saimme lahjoituksensa serkultani Rusetilta ja hänen mieheltään, ja päälystin ne varastoista löytyneellä kernillä helpomman puhtaana pidon takaamiseksi.

Joskus (tai siis aika usein) kannattaa säästää yhtä ja toista. Esimerkiksi nämä kernit ovat odottaneet varastossa kohta 8 vuotta löytääkseen oikean käyttöpaikan ja nyt sellainen tuli vastaan. Ostin nämä aikanaan ensimmäisen "oman" kotini hyllyjen päälystämiseen. Olin niin innoissani uudesta kodistani, että vähäisistä varoistani sijoitin ison määrän näihin "hyllypapereihin" ja päälystin kaikki makuuhuoneen ja olohuoneen hyllyt niillä. Sitten muuttaessamme nappasin ne mukanani, koska vuokranantaja oli mielestäni sen verran nulju, etten halunnut jättää kallilla ostamiani kernejä seuraavan hänen vuokralaisensa iloksi. Uusi kotimme oli sellainen, että siellä oli joko aivan uudet hyllyt tai korisysteemit käytössä, joten niitä ei tarvittu täällä hyllyjen päälystämiseen. Ei ennen kuin nyt.

Nyt meillä on sitten siivouskomerossa ihanan romanttiset vaaleanpunaiset ruusuhyllyt.

Tässä komero uusine väliseinineen ja hyllyineen sekä viimeisessä kuvassa täytettynä tavaroilla.

 
Viimeisen kuvan oton jälkeen tosi tuli huomattua, että tuo ovessa oleva kori ei sovi enää olemaan siinä, joten se otettiin pois ja sen tilalle tulivat koukut, jotka ovat toistaiseksi tyhjinä..

1 kommentti:

Hra Jälkikirjoitus kirjoitti...

On se hieno :)