keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Hollantilainen tonnikalavuoka

Vuorossa jälleen luottoreseptejä.

Hollantilainen tonnikalavuoka

Riisi:

6 dl vettä
2 kalaliemikuutiota
3 dl pitkää riisiä

Kastike:
3 pussia (à 19 g/Knorr) hollandaisekastikeaineksia, alkuperäinen ohje sanoo kaksi, minä käytän 3
3 dl vettä
40 g voita tai margariinia
2 prk tonnikalaa vedessä
1 ruukku tilliä
1 dl juustoraastetta


Kuumenna vesi ja kalaliemikuutiot kiehuvaksi. Lisää riisit ja keitä 12 minuuttia. Katkaise virta ja anna riisin muhia vielä 3 minuuttia. Valmista kastike sillä aikaa kun riisi kiehuu. Kaada kastikeainekset ja vesi kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljaa kuplien 2 minuutta ja vatkaa rasva joukkoon. Kaada riisi voideltuun uunivuokaan. Levitä tonnikalat liemineen päälle. Silppua tilli ja ripottele silppu ja juustoraaste tonnikalan päälle. Valuta kastike pinnalle. Paista uunissa, 200 asteessa 25–30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. 

Ei kommentteja: