sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

BUZZAUS: kasvishampurilaiset Hälsans Kök

Pääsin Buzzadorin kautta mukaan testaamaan Hälsans Kök - tuotteita. Hälsans Kök on valmistanut herkullista kasvisruokaa jo yli 25 vuotta. Koko tämän ajan toimintaa on ohjannut intohimo ruokaa kohtaan ja tavoite tarjota kuluttajille uusia ja hyviä lihattomia vaihtoehtoja. He ovat ylpeitä käyttämistään puhtaista raaka-aineista, tuotteidensa korkeasta laadusta sekä tietysti näiden kahden tuloksesta – Herkullisesta mausta.

Ensimmäiseksi testasimme Hälsäns Kökin kasvispihvejä, joista tehtiin kasvishampurilaisia. Tarvikkeina siis ruis-vehnäsämpylöitä, chgeddarjuustoa, salaattia, maustekurkkua ja tietenkin nuo kasvispihvit. Kuvasta puuttuvat ketsuppi ja salaattikastike, jota hampurilaisiin myös käytettiin.


 Pihvejä on tuossa 300g laatikossa yhteensä neljä, siis kaksi hampurilaista kummallekin meistä.

Sillä aikaa, kun pihvit paistuivat pannussa, paahtuivat sämpylät paahtimessa ottamassa vähän lämpöä.


 Hampurilaiset koottiin perinteisen kaavan mukaan, sämpylälle ensin salaattikastiketta, sitten jääsalaatin lehtiä, cheddarviipale, sitten pannulta kuuma pihvi, ketsuppia, maustekurkkua ja kansi.




Valmis herkku näytti siis tältä.
 


Kasvispihvit yllättivät positiivisesti. Makua niissä tosiaan oli runsaasti, rakenne oli mielyttävä, pihveissä oli kunnon suutuntuma, joka on siis aivan toista kuin valmiissa jauhelihapihveissä. Maussa oli aavistus "savua" mukana, mikä tietysti oli tällaiselle barbeque-friikille pelkkää plussaa.

Olen yleensä aika kriittinen muuttamaan suosikkiruokalistaani, mutta sijoittaisin nämä suosikkiburgerpihvieni top listalle sijalle 3 - näiden edelle menevät vain äidin tekemät jauhelihapihvit ja Elli-tädin reseptin mukaan tehdyt pakettipihvit. Sijoitus on siis korkein mahdollinen, mitä valmisruoalle antaisin ja nämä hakkaavat jopa omat jauhelihapihvini, mikä on aika paljon valmisruokatuotteelta.

Positiivisinta asiassa on se, että huushollimme lihansyöjä, Herra Kirjoitus, joka on varsinainen T Rex, suostui myös syömään näitä. Jotain Herra Kirjoituksen suhteesta lihaan kertoo se autuas hymy, joka hänen naamalleen levisi brasialaisissa ravintoloissa, joissa lautasella oli yleensä yksi viipale tomaattia ja yksi salaatinlehti, muutama ranskalainen ja puolen lautasellista pihviä: kerrankin riittävästi lihaa.

Mutta saakoon Herra Kirjoitus oman puheenvuoronsa näihin purilaisiin liittyen: 

Roaar :) tai jsp, kun en tiedä miten T Rex ääntelisi kun oli syönyt lihaa... 

Olen yleensä sitä mieltä että jos ruoka on terveellistä, niin se ei voi olla hyvää. Tällä kertaa minulla oli hieman ennakkoasenteita kasvisburgeria kohtaa, ajattelin että ei se voi olla kovin hyvä, koska tähän mennessä syömäni kasvispihvit tms. eivät todellakaan ole makuhermojani hemmotelleet... joten Hälsans Kökillä on iso työ minun kohdallani. Hamppis todellakin näytti allaolevalta ja ensimmäisen haukkauksen jälkeen olin hieman ihmeissäni... Maistoinko lainkaan pihviä? koska sellaista "kasviksen" makua ei selvästi huomannut... silmäiltyäni purilaista, huomasin että kyllä oli osa pihvistä oli kadonnut "tuulensuojaan". Pihvi ei ollut niin tiivis mitä aito-liha pihvi on, vaan tämä oli selvästi rakenteeltaan rakeisempi. Maku oli jollain tavalla erillainen kuin lihapihvillä ja se oli mieleeni, koska maku ei tuonut mieleen kasvista tai mielikuvaa kasviksesta.

Plussaa annan kasvispihville siitä että siitä ei jäänyt sellaista "rasvaista" makua, vaan se tuntui olevan tasapainoisempi kokonaisuus. Risuja annan hinnasta, 4 pihviä maksoi 4,32e joka on paljon verrattuna valmiisiin jauhelihapihveihin (muistaakseni oikeita "jauhelihapihvejä" saa alle 80c kpl hintaan).

Loppujen lopuksi, kerroin rakkalle vaimolleni että "en pistä hanttiin, vaikka tekisit toisenkin samanlaisen hamppiksen" jonka hän sitten valmisti - ja se maistui edelleen hyvältä - vaikka söinkin sen tälläkertaa vielä tarkemmin maistellen.  Nam sanoo Herra "Melkein Vege T Rex" Kirjoitus.






http://www.halsanskok.fi/ sivuilta löytyy lisää tietoa tuotteista, mielenkiintoisia reseptejä ja tietoa ajankohtaisista asioista.

2 kommenttia:

Ievuskainen kirjoitti...

Saako näitä ihan tavallisesta ruokakaupasta eli K- tai S-kaupasta? Entä voiko niitä grillat? Olisivat varmaan hyvä lisä kesäisiin grillijuhliin, etenkin jos mukana on kasvissyöjiä...

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Oman tarkistukseni mukaan Prismassa on paras saatavuus. K-kaupoistakin saa, mutta valikoima suppeampi.

Seuraavaksi meidän lihansyöjä altistetaan samna sarjan soijanakeille ;-)

Voi grillata, muistaakseni paketissa taidettiin jopa suositella sitä.