maanantai 15. huhtikuuta 2013

BUZZAUS: Maximit testissä osa 1

Ensimmäiseksi täytyy kehua näiden tuotteiden toimivat tosiaan erinomaisesti ainakin sen suhteen, että ne kannustavat käymään kuntoilemassa ahkerasti. Sillä se suorittajan perusajatushan on, että kaikki tehdään hyvin, ja kun nyt sitten kerran sattuu olemaan niin, että nuo tuotteet on tarkoitettu testattavaksi kuntoilun yhteydessä ja jälkeen, pitäähän ne testata perusteellisesti juuri noissa olosuhteissa. Viime aikoina on siis tullut kuntoiltua ahkerasti ja myöskin testattua ensimmäiset Maxim-tuotteet.

Yksi saamistani tuotteista oli sitruunan ja limen makuinen Hypotonic Sports Drink, joka oli tarkoitettu käytettäväksi ennen kuntoilua ja kuntoilun aikana. Maku on tosiaan juuri sitä, mitä tuote lupaakin, mielyttävän sitruunainen ja sehän tietysti minulle sopii, kun satun pitämään sitruunasta. Tuote lupaa, että se muiden asioiden ohella auttaa ylläpitämään energiatasoa kuntoilun aikana. Joko olen tosiaan hyväuskoinen tai sitten tuote tosiaan toimii, sillä testasin tätä yövuorojen välissä kuntoillessani (asia, josta minulla on varsin karvaita kokemuksia, KLIK ja muutenkin olen huomannut, että silloin ei vain jaksa yhtä paljon kuin normaalisti) sekä tietenkin ihan normaalioloissa kuntoillessa ja tunsin tosiaan jaksavani tehdä paremmin. Normaalioloissa yövuoroväsymys saa aikaan sen, että crosstreinerilta on lähdettävä vartissa, nyt meni puoli tuntia suhteellisen kevyesti.

Itse tuotehan on siis jauhe, joka sekoitetaan veteen purkissa olevien annosteluohjeiden mukaan. Minä sain jauheen lisäksi pullon, johon juoman voi sekoittaa.  Makua pääsee pikkuisen säätelemään sillä yli- vai aliannosteleeko (ja tässä kohtaa puhutaan sitten alta puolen mitan lisäyksestä/vähennyksestä per 750ml vettä, johon normaalisti laitettaisiin 3 lusikallista) jauheen määrää suhteessa veteen. Purkin ehdottamalla sekoitussuhteella juomasta tulee tosiaan raikkaan sitruunainen.

Juoman lisäksi olen ehtinyt testaamaan kahta "jälkipatukkaa". Näistä toinen oli After Training Bar, jonka makuna oli hasselpähkinä ja suklaacrisp. Sen verran monensorttista laihdutuspatukkaa olen jo tässä ikuisessa jojoamisessani ehtinyt maistamaan, että voin todeta, ettei tuo eronnut niistä mitenkään ainakaan maultaan. Jos olisin joutunut sokkotestiin, en olisi kyennyt erottamaan tätä Nutriletista tai vastaavista, maku ja rakenne ovat aivan samanlaiset ja niin on toki sisältökin: vähän sokeria ja paljon proteiinia.

Recovery Bar, joka siis myös on tarkoitettu treenin jälkeen käytettäväksi, on kooltaan isompi (painoa 55g, kun tuossa yllämainitussa on 35g) ja sisältää jonkin verran enemmän hiilihydraatteja ja siis myös suhteessa enemmän energiaa, vaikkakin siinä on vähemmän rasvaa. Näitä on useampi makuvaihtoehto ja niistä ensimmäiseksi pääsi testiin (yllätys, yllätys) caramel&hazelnut. Tämä oli positiivinen yllätys, johtuen tietysti isommasta sokerimäärästä, se myös maistui makealta ja vaikutti enemmän tavalliselta suklaapatukalta kuin terveystuotteelta myös rakenteeltaan. Nopeammasta palautumisesta on näin yhden kokemuksen perusteella vähän vaikea antaa arviota eli jatkan testailua.

Täältä tuotteiden virallisilta nettisivuilta löytyy tarkempaa tietoa tuotteiden sisällöstä ja muutakin tietoa. www.maximsports.fi

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minä, Herra kirjoituksena - joudun/saan/voin osallistua rakkaan vaimoni testauksiin koekaniinin (tai lampaan, ihan miten vaan) roolissa.

Niin, tällä kertaa pääsin maistamaan Hypotonic Sports Drinkkiä (ehhhh, nimi vaikuttaa kyllä enemmänkin baarin drinkiltä, kuin urheilujuomalta.) Mutta - tein pullollisen tätä Hypotonic Sports Drink juomaa yhden pullollisen, Rouva Jälkikirjoituksen antamien ohjeiden mukaan (osasin ihan itse ;)) 300ml hanakylmää vettä, kaksi ja puoli mitallista jauhetta ja loput vettä niin pitkällä kun mittaasteikkoa pullon kyljessä olisi, eli 700 ml asti. Sitten pullon ravistelua muutama hetki. Tämän jälkeen, ennen kuin maistoin, tutkin jauhepurkkia ja pulloa - siellä oli ohje: kolme mitallista jauhetta ja 750 ml vettä, pulloa tutkiessani jos täyttää korkin alareunaan asti, silloin olisi 750 ml vettä, no nyt mentiin 700 ml vedellä sekä kahdella ja puoli mitallisella jauhetta.

Ensin maistoin kuin kyseessä olisi ollut jotain väkevää baarista ostettavaa, mutta sitten rohkastuin ja osti isomman kulauksen.

Maku oli sitruunainen ja raikas, vaimoni mielestä riittävän raikas, mutta minä olisin pitänyt voimakkaammasta mausta - eikä maku ollut hullumpi. Hmmm, miksei tämäkin kävisi "limsasta", mutta veikkaan että kyllä aito limpsa tulisi edullisemmaksi. Loppujen lopuksi, ihan hyvän makuista.