torstai 3. tammikuuta 2013

Päivän kirjat

Saimme joululahjaksi anopilta ja appiukolta kirjanmuotoisen säilytyskotelon. Se oli aivan ihana ja soveltui täydellisesti eteiseemme. Herra Kirjoitus on jo pidemmän aikaa valittanut, että haluaisi eteisen pistorasian viereen paikan kännykkälatureille, joten ensiksi ajattelin joululahjarasian tulevan siihen käyttöön. Valitettavasti minun vanhojen kännyköideni laturit ovat niin isoja, että ne eivät sopineet kunnolla tuohon kirjaan, ne olivat toki sinne soviteltavissa, mutta tuntien mieheni, homma ei toimi noin - hän ei takuulla väännä johtoja tietynlaiseen nippuun tai mieti miten päin sijoittamalla laturin saa sopimaan laatikkoon. Jos se ei mene heittämällä sisään, jää tavara levälleen laatikon viereen. Ja sitä minä taas inhoan - minä kun kuulun niihin ihmisiin, jotka saavat kaappeihin sovitettua valtavan määrän tavaraa ja vielä saavat ne sieltä käyttöönkin käyttämällä koreja, laatikoita tai muita vastaavia säilytysratkaisuja. Mieheni taas inhoaa kaikkia tuollaisia ja vain tunkee tavarat kaappiin tai vielä usemmin yrittää jättää ne levälleen ja kaikkihan arvaavat, mitä siitä sitten seuraa.

Kysyimme anopilta, mistä kirjakotelo oli ostettu ja kävin siellä tutkimusretkellä, jos vaikka kävisi niin hyvä tuuri, että löytyisi samanlainen isompana. Ja kyllä, minulla tosiaan oli niin hyvä tuuri, että sain kyseisen kaupan viimeisen kappaleen tuota isompaa kirjaa tuolla kuosilla. Nyt ne on sitten molemmat sijoitettu paikalleen eteisen peilipöydälle.



Mieheni kommentoi tyylin siirtymisestä minimalistiseksi, kun aloin vakavasti pohtia myös tuon korkokengän poistamista tuosta eteisen pöydältä, jolloin jäljelle olisi jäänyt sormusballeriina ja nuo kirjat. Minusta tuo nahkajäljiltelmäkansi ja kirjan kuosi on jotenkin tyylikkään vetoava.

Samalla reissulla hain itselleni etukäteisen synttärilahjan - Mauri Kunnaksen Aarresaaren. Nyt on sitten Kunnas kokoelma taas hetkellisesti täydellinen. Samalla reissulla kyllä pohdin vakavasti yhden Tildan ja yhden toisenkin käsityökirjan hankkimista, mutta kun totesin etten ole juuri nykyisiäkään käyttänyt, päätin jättää kirjat toistaiseksi kauppaan. Mikä siis tarkoittaa sitä, että viimeistään ylihuomenna olen kaupassa ostamassa niitä.


Ei kommentteja: