keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Katoava kosmetiikka

Tämä elämä on joskus niin kovin hassua. Ensiksi valittelen sitä etteivät kosmetiikkapurtilot tahdo tyhjentyä kunnolla ja sitten seuraavaksi alankin ihmetellä, että miten helskutissa niitä nyt aina on tyhjänä ja kauhistella, että pitääkö sittenkin kohta lähteä kaupoille. Tarkoitus oli, että vasta ensi vuonna ostaisin jotain uutta.

Siitä ei tosiaan ole kovin kauaa, kun tein ennen matkaa tyhjentyneet postauksen, sitten matkalla tyhjentyneet jutun ja nyt olen jo naputtelemassa taas uutta, mutta minkäs teet, kun näitä tyhjiä purtiloita vaan tahtoo kertyä.

Ensimmäisenä on Burbon hotellista mukaan nappaamani minikokoinen kosteusvoidepullo. Korkkasin pullon hotellissa ja tiesin sen päätyvän roskiin, koska oli avattu, joten otin sen mukaan. Kosteusvoide oli aivan huippuihanaa, toisaalta ylellisen täyteläistä, mutta kuitenkin kevyttä ja helposti imeytyvää. Siinä oli hauska, raikas, jotenkin kurkkumainen tuoksu. Pullossa oli aivan uskomattoman kaunis pallonmuotoinen korkki, mutta se oli valitettavasti hajonnut matkalla kotiin, joten senkin vuoksi voide piti käyttää pikimmiten pois. En huomannut tutkia valmistajaa pullon kyljestä, mutta veikkaisin, että tämä on taas niitä "ei-saa-Suomesta"- tuotteita.Toinen tuotekin on koskeusvoide Lumenen Body Aktiva virkistävä vartaloemulsio, jossa mukana mustaherulla GLA:ta. Tuotteen kulutus tuplaantui, sillä matkalla itsensä kärventänyttä herra Kirjoitusta piti myös voidella. Valitsimme tämän voiteen, koska purkin kyljessä lukee, jotta se kosteuttaa ja virkistää. Voiteen tuoksu on hedelmäinen tai marjainen, mutta ei mielestäni mitenkään mustaherukkamainen, kuitenkin ihan raikas. Kyseessä on ihan oikeasti huipputuote, sillä tämä on tuoksunsa puolesta mielyttävä, levittyy hyvin ja imeytyy vielä paremmin, ei tahmaa, on riittoisa ja soveltuu käytettäväksi erilaisilla ihoilla. Koska olen sitä mieltä, että ostaisin tätä toistekin, olen aivan varma, että tätä ei saa enää. Sillä yleensähän on niin, että kaikki huipputuotteiksi luokittelemani tuotteet ovat niitä, joiden valmistus on lopetettu.


Dermosilin deorodantti on sitä tuttua peruskamaa siis ihan perusvalikoiman dödö miedolla tuoksulla. Ok tuote, mutta kaipaan vaihtelua. Niinpä seuraavaksi testaan pari jo hankkimaani erilaista Dermosil dödöä ja sitten seuraavaksi voisi kokeilla Lidlin vastaavia tuotteita. Tässä dödössä ei siis ole mitään vikaa, minä vain kaipaan vaihtelua kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Oriflamen Handgel- pullo on toiminut täyttöpullona näppärän käsilaukkukokonsa takia. Tälläkin kertaa aine pullossa oli samaa, tosin eri firman, mitä etiketti väitää eli siis käsidesiä. Kuten olen jo aiemminkin mainostanut, on tämä maailman paras jalkavoide. Ensiksi pullo kulki kesän reissuilla mukana ja toimi käsikäytössä ja loput käytettiin sitten jalkoihin. Tämän jälkeen pullo pestään ja täytetään taas uudelleen käsikäyttöä varten.
Grafitinharmaa rajausväri tuli tiensä päähän. Tämä kului yllättävän nopeasti, mutta se johtui siitä, että jostain syystä värimassa katkeili vähän väliä. En muista, että olisin pudottanut väriä tai kynää erityisen rajusti, mutta ilmeisesti se on sitten jossain vaiheessa saanut siipeensä. Tämä on sitä vanhempaa Oriflamen sarjaa, jossa sai ostaa täytettäviä kyniä ja niihin erisävyisiä täytteitä. Koska täytin kynän uudelleen, jouduin kaivelemaan kaikki värin jämät sieltä pois, jotta sain uuden väripuikon istumaan kunnolla. Mustanharmaan tilalle tuli nyt hivenen helmiäissävyinen hopeanharmaa, väri, jota en ole koskaan aikaisemmin käyttänyt. Katsotaan, miten meidän käy, syttyykö välillemme kiihkeä rakkaus- tai vihasuhde vai jäävätkö välimme kylmiksi.

Nämä 100ml shampoopullot ovat käteviä paitsi matkalla myös uusiokäytössä. Nämä voi aina pestä ja tarjota kaverille testattavaksi uutuuksia, jos on hankkinut isomman pullon jotain (niin kuin minä yleensä teen). Niihin mahtuvat myös viimeiset tipat isoista kanistereista. Tämä pullo sisälsi tällä kertaa juuri sitä, mitä etiketissä sanotaan eli vitamiinishampoota. Ihan perushyvä www infinité -tuote.Seuraavaksi loppui käsilaukkukokoinen käsirasvani. Sain Apobase lotionin joskus näytteenä jostain, muistaakseni apteekista, ja olen käyttäyt sitä käsivoiteena. Läysin sen tässä viikko sittenerään harvemmin käyttämäni laukun taskusta ja pakkasen tehdessä tuohoaan iholla, yritin pitää edes kädet kunnossa.
Työdödökin otti ja loppui - miksi ne aina samaan aikaan? Samaa tuttua ja turvallista Dermosil- tavaraa ja on listalla vain siksi, että voin laskea, montako purtiloa vuoden aikana kulutan noin keskimäärin.Ripsivärikin on aina silloin tällöin syytä vaihtaa, en muista milloin niin olen viimeksi tehnyt, varmaan kesällä eli 3 kk aikaraja on aikaa sitten mennyt umpeen. Hyvä aika vaihtamiselle on silloin, kun maskaraa levitettäessa isompi osa karisee kuivuneena poskille kuin tarraa ripsiin kiinni. Curl activating mascara by oriflame palveli ihan kiitettävästi jokapäiväisessä käytössä arkiripsivärinä, mutta en minä siinä mitää erityistä kihartavaa ominaisuutta havainnut. Toista ei tarvitse ostaa, ellei sitten kohdalle satu taas samanlainen langettava tarjous. Tämänkin olen ostanut, koska muita tuotteita ostaessa sen sai eurolla tai kahdella - olisi siis ollut kaiken nuukailun vastaista jättää lähes ilmainen ripsiväri hankkimatta ja varmasti on hintansa tienannut, kun on koko kesän ja syksyn lähes jokapäiväisessä käytössä kestänyt.
Berry therapyn kosteusvoide oli sekin "hotellimuisto". Puolukkaista tämän piti olla ja kosteuttavaa sekä ikääntymisen merkkejä vähentävää, jälkimmäisistä en osaa sanoa mitään, mutta tuoksu oli jonkin verran marjainen ja koostumus mielyttävä. Jokin tuotteessa, tuoksussa ja pullossa toi mieleen Dermosilin - ja kas - pikkuinen googletus kertoi, että tuotetta markkinoivat firma "guestcomfort" on dermosilin tytäryhtiö - ilmankos minäkin pidin tästä, kun yleensä tykkään kaikista Dermosil tuotteista.Blistexin huulirasvanäyte kesti käytössä yhden kokonaisen päivän, huuleni tahtovat kuivua nöäin talviaikaan aivan mahdottomasti ja tuntuu, että aina saa olla lisäämässä joko huulirasvaa tai huulipunaa tai huulikiiltoa. Hivenen kateellisena katselin kaverini vintagetyyliseen tuubiin pakattua vanilja-colan tuoksuista huulirasvaa - se näytti joltain! Blistex on TTT- huulirasva, tavallinen, tylsä ja tehokas, mutta minä ainakin arvostan kuitenkin loppupeleissä eniten tuota tehokkuutta, se on huulirasvan tärkein ominaisuus, joka tältä tuotteelta ei koskaan ole kadonnut.
Dermosilin karmiininpunainen huulikiilto, jota ei tietenkään enää saa, koska sävy oli mitä loistavin, tyhjeni myös. Se on välillä ollut hukassakin ja olen tainnut jossain vaiheessa ilmoittaa sen poistetuksi, koska se oli silloin muka kadonnut. Löysin sen kuitenkin taas harvemmin käyttämäni laukun taskusta ja otin uudelleen käyttöön. Nyt se on sitten loppuun tiristetty ja voin vain syvästi pahoitella, että juuri tämä sävy päätettiin poistaa valikoimista.

Lempikasvorasvanikin loppui ja nyt olen todellisessa pulassa, sillä tämä on aivan varmasti viimeinen kappale ko. rasvaa. Sain sen kaveriltani siinä vaiheessa, kun ko. tuotteen valmistus oli lopetettu ja itkeskelin sitä, etten ollut tajunnut ostaa tuota varastoon. Kaverini iholle tuo ei sopinut, ja hän oli heittämässä tätä aarretta roskiin, minun iholleni se oli täydellinen ja kiikutin onnellisena pelastamani pullon kotiin. Tämä on jo toinen L'orealin huippurasva, joka lopetetaan - edellinen oli se pumppupullossa oleva öljytön E-vitamiinivoide. Uusia korvaavia en ole tuolta merkiltä edes katsellut, ensi vuonna intensiivinen rasvan etsintä on varmaan jossain vaiheessa edessä - eikä ole mitenkään kiva tiedostaa asiaa. Pelkään jo nyt, miten monta hutia tulee ennen löytöä.

L'orelin öljytön, superkosteuttava ja kiiltoa vähentävä rasva oli kevyt, pehmeä ja helposti imeytyvä. Ei saanut aikaan tukkeutumista ihohuokosissa tai talimaista oloa iholla eli se oli kaikin tavoin loistotuote. Miksi kaikki tällaiset pitää lopettaa?
Herra Kirjoituskin halusi kantaa oman kortensa kekoon ja hävittäessään dödö-pulloa nappasi siitä kuvan. Olen toivottoman huono pitämään tilikirjaa, ehkä se johtuu siitä, kun ei ole ihan pakko, vaan talous pysyy jotakuinkin balanssissa muutenkin. Blogi kuitenkin toimii oivallisena tilikirjana sikäli, että kun tänne tallettaa tiedot siitä, mitä on vuoden aikana hankkinut tai paljonko kasvorasvaa on kulunut, voi ne täältä sitten vuoden lopussa tai vuoden parin kuluttuakin käydä tarkistamassa.Anoppi ehti hävittää meidän tyhjentyneen suihkugeelipullomme ennen kuin sain siitä kuvan, joten imuroin netistä kuvan vastaavasta suihkugeelistä. Tämä Yves Rocherin kuusamantuoksuinen suihkugeeli on kivan tuoksuinen, mutta koostumukseltaan sellainen, että iho jää tahmaiseksi (niin kuin nykyään kaikkien Y. R.:n suihkugeelien jäljiltä) eli en enää osta näitä uusia - ellei koostumuksessa tapahdu merkittäviä muutoksia.Dermosilin keittiösaippua on myös niitä tuotteita, joita ilman en tule toimeen. Pullo on oikeasti todella riittoisa ja saippua tehokasta - tämä on kestänyt minulla käytössä varmaan pari vuotta. Tiedän, että seuraavaan, jo varastossa odottavaan, pulloon on saippuan koostumusta muutettu ja pidän sormet ja varpaat ristissä, että muutos ei olisi huonompaan suuntaan.

Mukaan vielä pari kuvaa poistoon joutuneista = tyhjentyneistä tuotteista ilman sen kummempia selostuksia.


Tähän mennessä poistoja on siis kertynyt 18 kpl.
Eikä koskaan enää poistopostausta tässä muodossa, joku järkevämpi tapa täytyy keksiä tähänkin.

Ei kommentteja: