tiistai 7. joulukuuta 2010

Joulutähdet

Vanhempani saivat vime jouluna lahjaksi paperisen joulutähden, sellaisen vaaleansinisen, joka ripustettiin eteisen ikkunaan. Se oli todella kaunis ja useamman kerran pysähdyin sen eteen pohtimaan, miten se oli tehty.

Syksyllä sitten käyttelin googlea ja löysin Johannan blogista ohjeet paperisen joulutähden tekoon.

Kokoilin tarvikkeita ja nuo jossain vaiheessa esittelemäni kulta- ja hopeaspraytkin ostin tätä projektia varten. Vietin sitten vapaan sunnuntaipäivän vääntämällä erilisia paperitähtiä. Alunperin tarkoitus oli tehdä yksi tai kaksi, mutta sitten siinä taas kävi niin kuin mulle tapaa käydä ja nyt meillä on andromerallinen paperitähtiä.

Isoja tähtiä, sellaisia, joihin tuo yllä linkitetty ohje opastaa, on kaksi ja yksi vähän muunneltu:Valkoinen hopeisin maalauksin (yllä, joku ei sitten oikonut sakaroita laittaessaan tätä esille) ja punainen (alla), ovat perusohjeen mukaisia. Punaisessa leikattuna 6 viiltoa eli 7 paperisuikaletta per sakara.

Toiseen valkoiseen, kullalla maalattuun, lisäsin kaksi ylimääräistä sakaraa. Kuva napattu heti maalauksen jälkeen, siksi karmea tausta. Mutoinkin askarteluhuoneessamme räpsityt kuvat ovat kamalalla taustalla, mutta en jaksanut kuljettaa sinne mustaa kangasta kuvaustaustaksi, koska se olisi kuitenkin sotkeentunut maaliin.

Kun olin leikannut materiaalit näitä tähtiä varten, minulla oli edessäni kasa suikaleita. katseltuani niitä hetken, tajusin, että niistä jokaisesta saisi vielä kaksi kolmiota pienempiä tähtiä varten. Päätin siis hyödyntää nekin. Tässä lopputuloksia keskikokoisista tähdistä (yhdestä ei ole valokuvaa, sillä se päätyi jo samana päivänä uuteen kotiin...). Vaihtelin sakaroiden ja leikattujen viiltojen määrää saadakseni vähän erinäköisiä tähtiä.
Näidenkin tähtien jälkeen pöydälle jäi vielä paperisilppua, josta sai taiteltua pieniä kolmioita - sillä kohtaa rakas puolisoni katsoi hivenen hitaasti, mutta pakkohan kaikkea on kokeilla. Tuloksena oli minikokoisia paperitähtiä. Ensimmäinen maalattu ennen lopullista kokoon liimaamista.

Tässä vielä yhteiskuva pienestä ja keskikokoisista tähdistä havainnollistamaan kokoeroa, joka ei valokuvista muutoin välity.
Viimeksi yhteiskuva isosta ja pienestä - tämän verran näillä on eroa.

1 kommentti:

Ievuskainen kirjoitti...

Nämä ovat todella sieviä! Taidan ryhtyä askartelemaan ennen Joulua, jos oikein inspiroidun... Jos en tajua teko-ohjetta, riennätkö ystävällisesti apuun? :)