lauantai 26. kesäkuuta 2010

uusia vaatteita- shoppailua osa 2

Kun oli selvitty askarteluliikkeestä ja saatu masut täyteen hyvää kiinalaista ruokaa, oli aika päästä "itse asiaan" eli shoppailemaan vähän lisää. Liikkeitä oli paljon ja monessa tuli poikettua. Helpompi kuin selittää, missä kaikkialla käytiin ja mitä tuli sovitettua ja hipelöityä, on esitellä mukaan päätyneet hankinnnat.

Ensiksi käytännöllisyyttä. Uudet yleissakset hajonneiden tilalle ja hiussakset sitä varten, että Ievuskainen voi jatkossakin pätkiä hiuksiani. Ostettu Prismasta, yhteishinta alle 34e.
Sitten paita herra Kirjoitukselle. Aleksi 13:sta oli tähtitarjouksessa Icepeakin paidat ja caprit. Capreista ei löytynyt oikeaa kokoa, mutta paita sentään saatiin.
Minun ihanaiset kävelyballeriinani, joista on siis tarkoitus tehdä ensiksi vähäksi aikaa työkengät ja sitten siirtää ne katukäyttöön. Merkkiä Tamaris ja materiaali nahkaa sisältä ja päältä. Nämäkin siis Aleksi 13:sta ja maksetiin lahjakortilla, jonka sain joskus murultani joululahjaksi.Kortille jäi vielä vähän saldoa, että ennen joulua pitää vielä keksiä jotain kivaa ostettavaa.
Seppäläänkin oli lahjakortteja eli sieltäkin tarttui mukaan jotain kivaa. Ensiksi uusi kuntosalikassini. Räyheän värinen, jotta erottuu joukosta ja sopivan tilava, jotta kaikki tarpeellinen kulkee mukana. Tarjoushinta ihan 10e.
Uudet kesäjuhlakengät, punaisia peeptoe kenkiä ei löytynyt, joten ne korvattiin satiinisilla kermanvärisillä. Näissä maltillinen 10cm korko ja 1,5 cm piiloplato. Hintaa unelmilla oli tarjouksessa 15e. Pikkuisen ovat reilua mallia eli vaativat kantapäähän pehmustetta, jotta pysyvät jalassa, mutta muutoin aivan ihanat.Vyö, josta tuunaan itselleni uuden olkalaukun hihnan. Tarjouksessa tämäkin ja hintaa 3e.
Punainen tunika, aivan ihanan pehmeä materiaali ja monikäyttöinen malli. Tämä huuteli alerekissä ja kustansi ihan 7e.
Punainen jakku oli siitä samaisesta alerekistä ja saavutti heti herra Kirjoituksen suosion, tätä on näytetty myös isälle, äidille ja maalla naapurin rouvalle, jotka kaikki väittävät minun tehneen todellisen löydön. Uskotaan heitä. Jakku ja vyö yhteensä 20e.
Kaikkiaan siis sain käytettyä Seppälässä 55e, joista 50e kuittasin lahjakorteilla ja vain 5e kaivoin lompakosta. Olisi minulla ollut toki lahjakortteja vielä tuohon loppusummaankin, mutta kun ajatuksissa kummittelevat edelleen ne täällä kotikaupungissa nähdyt paljettiballeriinat, joita tuolla ei sitten ollutkaan. Ajattelin hakea ne ja jotain muuta kivaa yhdellä lahjakortilla ja jemmata loput odottamaan seuraavaa shoppailuintoa.

Olisi varmaan aikaslailla kirpaissut, jos olisi joutunut kaiken pistämään omasta pussistaan noihin hankintoihin (mukaan laskettu myös edellisen postauksen askartelutarvikkeet), sillä pikainen laskelma osoittaa minun käyttäneet rahaa tuolla reisulla 311,85e, josta lahjakorteilla 230e ja "omia" rahoja 82e. Tuohon 82 e summaan on laskettu mukaan myöskin ruokailumme kiinalaisessa ja kebabit sekä jäätelöt. Ilman ruokia kulutettu summa on alta 40e siis tarkalleen ottaen noiden saksien verran. Nyt kun vielä tarkemmin muistelen, oli tuossa saksien hinnaksi laittamassani hinnassa mukana myös 1,5 litran limpsapullo - kiinalainen ruoka on piilosuolaista ja oli pakko saada jotain juotavaa.

Lahjakortteja jäi vielä sekä Seppälään, K-ryhmän kauppoihin että S-ryhmän kauppoihin ja jäi tuonne Aleksi 13-lahjakortillekin muutama kymppi eli vieläkin olisi varaa shoppailla "ilmaiseksi".

Menivät nuo laskelmat sitten kertaalleen uusiksi, kun rupesin miettimään noita summia ja tajusin, että veloittivat Aleksi13-liikeessä tuosta Icepeakin paidasta liikaa. Soitin sinne ja käskivät käydä korjaamassa asian paikallisessa liikkeessä. Onnistuihan se, mutta aiheutti mnta päänraapimista ja anteeksipyyntöä ennen kuin asia saatiin oikaistua. Summa ei ollut sen suurempi kuin 4,85e, mutta kun se kerran oli alennuksella luvattu, niin halusin sen alennuksen.

Ei kommentteja: