keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Kaiken voi korjata

Viikonlopuksi maalle minulla oli varattuna kaksi korjaus/tuunausprojektia.

Ensimmäiseksi piti tehdä jotain ihanaisille punaisille glitteriballeriinoilleni, jotka olivat paitsi käytössä kuluneet, myös toisesta takasaumasta ratkenneet. Kukaan, en ainakaan minä, ei vie kirpparilta (vaikkakin uusina) ostettuja neljän euron kenkiä korjattavaksi suutarille, joka laskuttaa korjauksesta huomattavasti enemmän. Niinpä suoritin poposille pikakorjauksen teippaamalla kantapään "jeesusteipillä" kasaan. Tarkoitus oli vedellä teipin päälle toista ikinaiselleista ja aina toimivaa korjausasetta eli sopivan sävyistä punaista kynsilakkaa, mutta en taida viitsiä tehdä sitä. Kestävät teippauksella minkä kestävät, ei se teippi sieltä niin pahasti näy, ja menevät sitten poistoon.
Toisena kohteena olivat housut, jotka löysin tässä taannoin siivoillessani vaatekaappiani, ja joiden olemassaolon olin jo ehtinyt unohtaakin. Materiaali on kuitenkin mielyttävän tuntuista ja kuminauhat tukevat. Ne ovat varmaan se syy, miksi eivät ole heti päätyneet poistoon. Ne ovat tulleet minulle jonkin vaatepaketin mukana huuto.netin kautta ja jääneet kaappiin kahdesta syystä. Ensinnäkin lahkeet olivat liian pitkät ja toisekseen niiden kiinnityssysteemi oli vähintääkin omituinen. Niissä ei ollut lainkaan vetoketjua vaan renkaat ja nyöri. Ajatus nyörillä kiinnitettävistä housuista oli juuri yhtä houkutteleva kuin häpärirenkaat, jotka väistämättä johtuivat mieleen noista metallisista tukirenkaista eli siis suoraan sanottuna yököttävä. Pyörittelin housuja hetken kädessäni ja mietin, ansaitsevatko ne paljon tuunausta vai vain vähän fiksausta.
Päädyin jälkimmäiseen eli mennään siitä, mistä aita oli matalin. Minä siis irroitin nyörin, mutta jätin metallirenkaat paikalleen ja ompelin keskietusauman umpeen siksakilla ja vahvisitin haarakappaleen tikkaukset sekä lyhensin lahkeet. Pidemmän kaavan mukainen toiminta olisi vaatinyt koko etuosan purkamista ja sisävarojen kääntämistä päälipuolelle, jotta renkaista olisi päästy kokonaan eroon. Koin kuitenkin, etteivät ne ole enää niin häiritsevät, kun niissä ei ole nyöriä ja ne eivät enää pääse tursottamaan, kun ovat kiinniommellut.

Ei näistä nyt mitkäään unelmakappaleet tulleet, mutta kestävät varmaan kuntosalikäytössä sen mitä tarvitseekin.

Ei kommentteja: