maanantai 14. kesäkuuta 2010

Tiikerin raitoja

Minua ei saa päästää kirpputorille, siellä on liikaa kiusauksia.

Sen verran onnistuin, että voitin kahdesti kiusauksen ostaa kynsilakkaa ja kirjontatyön. Ensimmäisen kerran kävin kiertelemässä kirppareita viikolla ja löysin silloin pari Mavalan kynsilakkaa yhteensä euron hinnalla - hipelöin pussia kauan, mutta pysyin kovana ja jätin siihen pöydälle. Samalla pöydällä olisi myös ollut simpukoilla koristeltu kehys, jonka olisin mielelläni ostanut vessaamme, mutta siitä puuttui hintalappu eli sinne jäi sekin. Samoin kävi 8 euron hintaiselle kanavatyölle, jota oli pikkuisen aloitettu ja johon olisi tuolla hintaa saanut langat mukaan. Pakko myöntää, että nuo kaikki kutkuttavat mieltä, mutta en silti aio palata hakemaan niitä. Lauantaina oli tarkoitus poiketa katsomassa, olisivatko vielä tallella, mutta sitten tuli sade ja loppui aika ja sinne jäivät.

Sen sijaan lankeemuksiakin tapahtui. Onko shoppailu anteeksi annettavaa, jos kukaan ei huomaa sinun ostaneen mitään uutta, kun vaatekaapista löytyy lähes vastaava vaate jo ennestään. Löysin laventelin sinisen Luhdan kevättakkinini identtisen kopion myynnissä hintaan 2,50e. Se oli ihan pakko ostaa, nyt mulla on sitten näitä takkeja kaksi kappalein.
Paitapuseroiden suhteen kävi lähes samoin. Puseron kuosi näytti kovinkin tutulta, itse asiassa kuvittelin kirpparilla sen olevan täysin identtinen jo kaapisani olevan puseron kanssa ja samaa mieltä oli herra Kirjoituskin. Kotiin tultuamme yllätys oli suuri, sillä kuosissa onkin yllättävän paljon eroa - värit ovat kuitenkin samantyyliset, mutta täysin erilainen leikkausmalli saa puserot näyttämään enemmänkin erilaisilta kuin ne todellisuudessa ovat. Aivan uudenveroisella puserolla oli hintaa 0,20€ eli olisi ollut suoranainen synti jättää se kauppaan...

Vertailukuvassa vasemmalla uusi löytöni ja oikealla jo pari vuotta kaapissani majaillut yksilö.
Lisään tähän samaan vielä pari päivää myöhemmin tekemäni löydön, sillä se sopii tähän samaan kategoriaan sekä hintansa että värinsä puolesta. Löysin Seppälästä talveksi paksut mikrokuituiset sukkahousut. Ne olivat ale-hyllyssä, ovh. hinta oli 9,90€, sitten hintalaput 5€ ja 2€. Kun sitten kiikutin ne kassalle olikin hinta enää 1,50€. Väri tietenkin petrooli-turkoosi, kuinkas muuten. Tässä vielä kuvaa löydöistä, jotka nostavat vaatetuhlaukseni ihan 4,20 euroon.

Ei kommentteja: