keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Viisi poistoa vaatekaapista

Lupasin tässä taannoin kirjoittaa muotipostauksen tuolla ylläolevalla otsikolla, siis viisi poistoa vaatekaapistani, kuvat valituista vaatteista ja perustelut, miksi ko. vaate on vaatekaapistani poistoon päätynyt. Lisäbonuksena voin vielä kertoa, mihin kyseiset vaatteet ovat päätyneet ;-).

Suurimmaksi ongelmaksi tässä muodostui se, ovatko sukat siis sukkapari yksi vai kaksi vaatekappaletta. Tasoituksen vuoksi päätin, että ne ovat vain yksi vaatekappale.

Ensimmäiseksi poistoon päätyi musta beigekuvioinen pitkähihainen mekko.




Mekko on ollut vaatekaapissani varmaan vuoden, jos ei kohta kaksi, tuli jonkin huuto.netistä ostamani vaatepaketin mukana. Rakastuin suunnattomasti sen ihanaan materiaaliin ja kankaan kuosiin, sekä decolteen alueen ihanaan leikkaukseen, mutta silti, jokin tökki. Olisiko ollut se, että mekko on selkeästi tehty odottajalle ja odotusmekolle minulla ei vielä ole tarvetta. Mekko siis korostaa kasvavaa masua ja uhkeita rintoja, jälkimmäinen on ok, mutta tuo vatsan korostaminen on ihan vihoviimeinen, mitä haluan vaatteideni tekevän. Tästä syystä mekko on jäänyt kaappiin, en ole sitä koskaan käyttänyt, sovittanut ehkä kerran, kaksi ja pari, kolme muuta kertaa hipelöinyt kangasta ja valitellut sitä, että kun mekko ei ole sopiva, niin ei ole sopiva.

Tämän mekon kohtaloksi koitui huuto.net, menköön sinne, mistä on tullutkin. En todellakaan malttanut heittää mekkoa menemään, sillä se on jonkun ammattilaisen tekemä, ompelujälki on todella siistiä ja decolteen kirjailut käsin tehty. Toivottavasti joku onnellinen odottaja löytää siitä itselleen hienon juhlamekon/käyttömekon, sillä kuten todettu, jos tätä menoa mennään, niin minä en ikimaailmassa tarvitse odotusmekkoa. Ja jos sellainen ihme tapahtuu, lupaan hakea sitten kaupasta ihka uuden = änkeydyn vanhoihin vaatteisiini niin kauan kuin hiukankin sovin ja vältän entistä tiukemmin kaiken uuden ostamista itselleni.

Toisesta poistosta en aio laittaa kuvaa, sillä se on privaattialuetta - poiston kohteena ovat minittäin hyvin palvelleet valkoiset perusmalliset alushousut, sellaiset, jotka naisten saunassa eräs yli keski-ikäinen itsevarmuuden huipentuma määritteli "seksin tappajiksi". Rouva tuijotti merkitsevästi minun peruspöksyjäni kiskoessaan omia desing-pitsiluomuksiaan jalkaansa, purin haavan kieleeni, jotta sain oltua kommentoimatta. Olisin nimittäin heittänyt, että alushousutko ne ainoat on, millä miehesi saat syttymään, meillä homma hoituu kyllä ihan muuten ja housut riisutaan sen verran noppeesti, ettei siinä ehdi katsoa onko ne valkoiset vai siniset ja löytyykö pitsejä vai ei ;-) . Koska olin anopin kanssa liikkeellä, päätin olla kommentoimatta asiaa. Nämä legendaariset alushousut ovat nyt kuitenkin tulleet tiensä päähän, sillä niihin on ilmestynyt strategiselle paikalle reikä. Jatkokäyttöön ne päätyvät, koska ovat hyvää puuvillaa: pestyäni ne, käytän ne pesurättinä seuraavan siivouksen yhteydessä ja hävitän sitten.

Kolmas ja neljäs poisto ovat sellaisia, joiden kimppuun herra Kirjoitus on käynyt viime ajat oikein urakalla huomauttelemalla aina ne nähdessään, että miten joku voi pitää noita ja eihän niistä ole mitään jäljellä ja reikää reiän vieressä jne., jne... Tässä siis olkaa niin hyvät Kaloriina vaatekamarin poisto numero kolme, siniset sukat:



Perusteluja poistolle ei varmaan juuri kaivata, sillä ne ovat - se pakko minunkin on myöntää - reilusti kuluneet ja ihan varmasti aikansa eläneet, vaikkeivät olekaan kuin 1o vuotta vanhat ;-). Jatkokäyttöön menevät nämäkin, sillä kuten todettu, eihän sellaisessa huushollissa, jossa kaikki kierrätetään, voi vaatteitakaan heitää noin vain roskiin. Nämä siis vedetään Sini-tuotteen mikrolastan päälle (yksi kerrallaan tietenkin) ja sitten niihin pyyhitään villakoirat sängyn alta. Samaan käyttöön päätyvät myös toiset sukat, nuo siniharmaat, jotka ovat vaatekaappipoisto numero neljä. Myös poistoperustelut ovat samat ja molempien kohdalla kuva kertonee enemmän kuin tuhat sanaa. Nämä aarteet löysin joskus kauan, kauan sitten kotitaloni ullakolta, joten ihan rehellisesti en osaa sanoa, miten vanhat ne oikein ovat, mutta minua ovat hyvin sen kymmenen vuotta palvelleet. Lisään kuvan myöhemmin, ovat tällä hetkellä narulla pesun jäljilta kuivumassa.

Viimeksi ja viidenneksi kohteeksi valitsen sitten sen jonkin aikaa sitten suurena löytönä esittelemäni Modelian tummansinisen hameen. En jaksa ryhtyä muokkaamaan sitä, siirrän sen siis poistona ulos vaatekaapistani ja suuntana tietenkin mikään muukaan kuin huuto.net. Tästä hameesta siis on kyse:




Tämä postaus muuten taitaa antaa todella rehellisen kuvan siitä, mihin vaatteeni todella päätyvät. Ne, joihin olen rakastunut, pidän todella loppuun ja ne päätyvät viimeiselle matkalleen siivousräteiksi loppuunpidettyinä, kuluneina ja reikäisinä. Toinen osa vaatteistani, siis ne, jotka eivät ole niin rakkaita ja sopivia tai ovat muuten harhaostoksia, päätyävät sitten huuto.nettiin, mikäli ovat siinä kunnossa, että ne voi kaupata eteenpäin. Jotkut harvat vien UFFin tai Kontin laatikkoon, mutta hyvin harvassa ovat nämä vaatekappaleet, toinen lähes yhtä harvinainen mahdollisuus on se, että kiikutan vaatteet äidilleni, joka sitten käyttää vaatteita jonkin aikaa ja kierrättää ne tavalla tai toisella eteenpäin.

Minun varmaan pitäisi tehdä tällaisia postauksia useamminkin, sillä se voisi vähän edistää vaatekaappini tyhjenemistä. Vaikkapa kerran kuussa viisi vaatetta poistoon, joko huuto.nettiin tai jonnekin muualle, niin vuoden tai kahden kuluttua kaapissani olisi sen verran tilaa, että voisin ihan hyvällä omalla tunnolla ostaa jotain uutta sen täytteeksi.

2 kommenttia:

Herra.Kirjoitus kirjoitti...

Niin siis nuo siniset sukat muuten ovat sieltä "paremmasta" päästä ;) tiedän nähneeni sellaisetkin ,joissa periaatteessa oli enää "kumilenkki" nilkanympärillä... mutta ne ovat kadonneet silmistäni jonnekkin...

Ievuskainen kirjoitti...

Se on loistavaa, jos omistaa ns. klassisen vaatemaun; siinä tapauksessa tuo vaatteiden loppuun pitäminen onnistuu oikein hyvin.
Terveisin nimimerkki "minä myös" :)