sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Helmikuun hullutukset

Helmikuu alkoi talvisena, liian talvisena, jos minulta kysytään. Päätin kuitenkin nauttia talvesta nyt ja toivoa, että se on huhtikuuhun mennessä ohi. Tammikuun loppu karkasi jonnekin, en oikein edes tajunnut, että vuoden ensimmäinen kuukausi on loppu ennen kuin helmikuun ensimmäisen viikon puolessa välissä. Silloinkin tämä tajunta tuli väärän kuukauden kalenteria katsoessa.

Tammikuun tavoitteista toteutui vain hammaslankaus, karkkilakko ja roskaruoattomuus menivät myttyyn - ja pahasti. Yritän taas jatkaa noita helmikuussa, mutta saattaa olla että nollakuukautta en saa nytkään aikaiseksi. Noiden edellämainittujen lisäksi otan kolmen viikon tavoitteeksi yli 10 000 askelta päivässä ja tiskirutiinin. Niissä riittää taas pitkäksi aikaa opeteltavaa.

1.viikko
Lomaviikko, jolla on vain yksi työpäivä ja pari muuta nopeaa työkeikkaa. Lisäksi kotitöitä: siivoamista, pyykkäämistä ja tiskaamista. Muuna puuhana sukan kutomista ja sukkien parsimista, koska ulkona paukkuu pakkanen ja haluan harrastaa vain lyhyitä happihyppyjä ja muutoin jotain "tuottavaa" tekemistä. Meillä oli myös Herra Kirjoituksen kanssa harvinainen yhteinen vapaapäivä, jonka käytimme laatuaikaan eli viettämällä aikaa yhdessä. Kävimme syömässä suosikki thaimaalaisessamme, ajelimme, kävelimme ja pelasimme, ihana kun on leppoisa ja aikatauluton päivä. Viikonloppuna sitten taas maalle, jossa tarjolla on lumi- ja puuhommia.
 
Kärvistelen tavarahimossa, haluaisin uuden hiiren (se on ihan perusteltavissa, tietokonetta ei voi käyttää, jos hiiri ei toimi), kameraan tarvitsisin uuden akun, koska otan blogikuvat edelleen mieluiten periteisellä kameralla ja näiden lisäksi himoitsen vielä korviksia (en vain yhtä vaan useampaa paria). Hetken olin jo napsuttamassa naamakirjaan, että mulle, mulle, mulle kun joku tarjosi palasiksi menneitä lautasia. Näin jo itseni tekemässä niistä korvakoruja, mutta toistaiseksi järki voitti ja jätin ne haalimatta. Herra Kirjoitus tuhosi ajatukseni tavaran vähentämisestä hankkimalla laatikollisen kellonremmejä (joista tosin kauppasin jo kolme eteenpäin), joten minä en voi haalia enempää tavaraa. 


2.viikko
Paluu töihin ja arkeen loman jälkeen, mutta onneksi "kevennetysti" eli pari päivää töitä, pari vapaata ja sitten taas töitä. Pakkasen aiheuttamien turhaumien vuoksi lupasin tehdä yhden ylimääräisen työpäivän, kun ei oikien muutakaan tekemistä ole - kahdenkymmenen asteen pakkasessa minä en vaan halua lenkkeillä. Vapaapäivän käytin yllättäen siivoamalla ja pyörittelin myös veropapereita- kirjanpito tuli tehtyä, enää täytyy täyttää lomakkeet. Lauantai-illan ratoksi luvassa on peli-ilta ystävien kanssa. 
 
Tavarahankintaakin tuli tehtyä. Naamakirjan ilmaisosastolta löytyi käyttämätön meikkivoide aivan oikeassa sävyssä ja yksi avainnauha samasta paikasta, lisäksi sain ilmaiseksi avaamattoman pussillisen pesupähkinöitä. Taas tuli vältettyä kaksi ostosta, sillä edellinen ilmainen meikkivoide alkaa olla lopussa ja pesuainetta nyt aina tarvitsee. Tunnustan myös tilanneeni itselleni muistokorvikset, joihin palataan myöhemmin, kun ne saapuvat.

3.viikko
Viikko alkoi yövuoroilla, joiden jälkeinen vapaapäivä asettui juuri sopivasti Potterin adversary eventiin. Tosin ilmojen haltija ei ollut samaa mieltä, sillä pakkasta oli melkein 20 astetta. Herra Kirjoitus oli viikonlopun aikana kaivellut kaappejaan, ja löytänyt sieltä kauan sitten ostetun käyttämättömän hiiren. Jälleen yksi vältetty ostos. 
 
Olen myös vastoin tapojani luvannut kutoa sukkia maksusta, jouduin ostamaan niitä varten lankaa, koska varastojeni musta ja valkoinen peruslanka ovat niin vähissä etteivät riitä noihin. Tunnustan, etten laske näitä hankinnoiksi, koska saan niistä maksun sukkien tilaajilta, eivätkä ne jää meille.  
Lisäksi kävin "shoppailemassa" eli hain itselleni facen ilmaisryhmässä tarjolla olleet mustat farkut. Kun kerroin Herra Kirjoitukselle käyneeni shoppailemassa, hän totesi "joo, ilmaisryhmästä löytyi jotain, ethän sä muualla shoppailekaan". 

4.viikko
Vuoroin töitä ja vuoroin vapaata, yksi vapaapäivä meni asoiden hoitoon, mutta toisena ehdimme nauttia yhteisestä vapaasta Herra Kirjoituksen kanssa - jälleen thaimaalaisen lounaan merkeissä. Illan kruunasi vielä hierojan käynti. Jälleen olen hamsteroinut lisää tavaraa, yhden kasvoveden ja Chanelin luomivärin. Tuo luomiväri on mustaa kimalteella ja sopii täydellisesti rajausväriksi, olen sitä jo muutamana päivänä testannutkin eli menee suoraan käyttöön ja jätän nyt käytössä olevan vihreän käyttöön kesäksi. Muut saapuneet tavarat ovat pusero Herra Kirjoitukselle ja alushousut minulle_ facebookin roskalavalta ilmaiseksi nämäkin. 
 
Viikonloppu meni maalla ihana auringonpaiste sai aikaan hullutuksen, kävin hiihtämässä ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneen vuoteen. Viikon ja koko kuukauden viimeisen illan vietin korjaamalla pyykkejä, samalla käytin myös saapuneen avainnauhan lempikangaskassini kahvojen korjaamiseen. Muutaman hetken käytin tulevaan kuukauteen valmistautumiseen. Yritän maaliskuussa jälleen kerran pihistyskuukautta, helmikuussa on aivan liikaa veloituksia roskaruokaloista ja karkkipusseista. 

Saapuneet: 1 kristallikarahvi lahjoituksena Haltijakummitädiltä, työmaan saa ottaa - pöydältä pitkävartiset hanskat ja puuvillapanta (tarkistan onnistuuko muokkaus ja jos ei sovi siihen, mihin suunnittelen, pistän eteenpäin), yksi avainnauha ja meikkivoide sekä pesupähkinöitä. Lisäksi uudet farkut, luomiväri ja kasvovesi, pusero ja alushousut. Yhteensä 11 tavaraa.

Poistoon: vanha lippalakki, avainkotelo, 6 kpl kellonrannekkeita (myyty), 4 kpl posliinipurkkeja (myyty). Yhdet sukat ja nahkahanskat annettu lahjaksi. Lasienkeli viety kirppikselle. Yksi paita leikattu naamalapuiksi, kolme paria sukkia positettu (yhdet naamanpuhdistukseen, toiset vessan pesuun ja kolmannet leikattu kuteiksi). Kasa kosmetiikkanäytteitä käytetty ja purtiloita tyhjenetty - niiden määrät sitten omassa postauksessaan. Yhteensä 19 tavaraa + kosmetiika. 
 
Tavaroissa ollaan siis 8 miinuksella. Vuoden alusta 11 tavaraa vähemmän. 

Kuunneltu: Stephen Kingin 40 tuntia kestänyt Kuvun alla (Herra Kirjoituksen valinta), Vera Miettisen Eerika, joka kertoi isän ja äitipuolen murhaamasta Vilja-Eerikasta, karmea tositarina,  Bunberry-kirjoja in English. Nämä ovat siis niitä kirjoja, joita en olisi normaalisti itse valinnut.

Ei kommentteja: