perjantai 19. helmikuuta 2021

DIY kirjoneuleapuvälineet

Alkaessani kutoa lonkerosukkia jouduin paitsi opettelemaan kolmen värin tikapuutekniikan myös harjoittelemaan lankojen pitämistä järjestyksessä lankadominanssin vuoksi. Kaavion seuraaminenkaan ei mennyt ihan niin helposti kuin kuvittelin, joten siihenkin tarvittiin apuneuvoa. 
 
Tiedän, että kaupasta saa sekä langanohjaimia että hienoja magneettitauluja, jotka on tarkoitettu neuleohjeille. Koska olen - ainakin näennäisesti - ostolakossa, päätin kehitellä näille DIY -korvaajat. 
 
Langanohjaimeen sain vinkin netistä. Materiaalikin sattui sopivasti kohdalle. Koska käytän vanhat kalenterit muistilappuina ja to do-listojen kirjoitukseen ja revin käytetyt sivut sitten kierrätykseen, oli yksi juuri tyhjentymässä. Niinpä Herra Kirjoitus napasautti pätkän kalenterin metallista kierreselkämystä irti ja muotoili sekä viilaili sitä vähän. Syntyi toimiva langanohjain. Päätin, että kalenterin tyhjentyessä haluan toisenkin, vähän lyhyemmän, johon sopii kaksi lankaa.


Ohjetauluun taas tarvittiin kaksi vuosia kaapissa hillottua lehtiön taustapahvia - kuka vielä sanoo, ettei kaapissa hilloaminen kannata. Toiseen leikkasin neuleohjeen rivin kokoisen kolon. Pahvit kiinnitetään toisiinsa kahdella klemmarilla (nekin kaapin perukoilta) ja hyvin toimii. 

Jälleen kaksi vältettyä ostosta. Lisäksi nämä on helppo kierrättää, jos kuluvat loppuun tai kyllästyn, pelkää metallia ja pahvia.

Ei kommentteja: