maanantai 1. huhtikuuta 2019

Masentava maaliskuu

Helmikuun suunnitelmat eivät aivan toteutuneet, sillä erinnäisten laskujen saapuminen yllätti - tosin osan voi pistää omaan piikkiin, jos kesäkuussa erääntyvät maksut hoitaa heti. Jotenkin vain koen, että on parempi, mitä nopeammin ne ovat poissa käsistä. Toisaalta sairastaminen ja ylityöt veivät keskittymisen ruoasta ja nuukailusta - viimeksi mainittuun liittyi myös totaalinen kyllästyminen kaikkeen siihen liittyvään. Tuntui, että kaikki muut matkustivat jonnekin kivoihin paikkoihin ja hankkivat kaikkea kivaa. Tavaroita en niinkään kaivanut, mutta jonnekin pois tästä pienestä kehästä olisin kipeästi halunnut.

Helmikuun lopussa tein vielä Fiksuruokaan kuivatavaratilauksen, koska maaliskuussa on tarkoitus ostaa kaupasta vain minimi eli maitoa, hevi-tavaraa ja lihaa (kyllä, edelleen olen vastarannan kiiski ja syön lihaa). Kauppaan on tarkoitus käyttää pullopalautukset, lahjakortit ja plussasetelit sekä satunnaiseen "parempaan syömiseen" eli ravintoloihin tai kotiin tilattuun pikaruokaan kertyneet bonukset ja lahjakortit. Lisäksi koetan löytää uusia tavaroita vaihdettavaksi ruokaan ja kaivella lahjakorttikasasta jotain myytäväksi ruokarahaksi (ja siis kyllä, meillä olisi ihan "oikeaa" rahaa käydä kaupassa, siitä ei ole kyse, haluan nyt vain kokeilla tätä). Pakaste pitäisi saada tyhjäksi- sieltä löytyy jonkinverran kanaa ja kasviksia sekä mangoa ja banania, runsaasti marjoja sekä jonkin verran kaikenlaisia ylläreitä, jotka on nyt tarkoitus hyödyntää. Jääkaappi on myös täynnä ja kun on pyrkimys nollahävikkiin, niin senkin tarjonnalla pärjää varmaan viikon.

Yksi aivan pakollinen hankinta maaliskuussa on, nimittäin hiusväri. Toki sen saa maksettua noilla lahjakorteilla, mutta mainitsen sen, koska sen verran olen antanut itselleni lupaa rikkoa "ei osteta mitään"-kuukautta.

Ensimmäinen vajaa viikko
Töitä ja yhdet juhlat, nolla kaupassa käyntiä. Pakastimesta ja kaapeista löytyi vielä enemmän kuin hyvin vaihtoehtoja syömisiksi; kebabkiusausta, tacosalaattia ja mustikkasmoothieta esimerkiksi. Ystäväni lahjoitti minulle kasan lankoja, jotka on esitelty jo aiemmin täällä.
Tavaroita 1, kauppareissuja 0.

Toinen viikko
Myönnetään, että toivoin sormet ja varpaat ristissä maaliskuun toiselle viikolle lisää töitä, joko harrastuspaikkaan tai vakinaiseen paikkaan, koska olen yksinkertaisesti ahne ja halusin olla pois kiusausten läheltä. No tietenkään mulla ei ollut tuuria ja sain vain yhden ylimääräisen työpäivän yhden ennalta sovitun extran lisäksi. Onneksi oli 4 muuta työkeikkaa eli loppujen lopuksi viikko oli täynnä ohjelmaa. Hiusvärin sain kiitokseksi kyydityksistä eli sen sain ruksittua pois hankintalistalta ostamatta sitä.
Tavaroita 0, ostoksettomia päiviä 3

Kolmas viikko
Yritystä syödä pakastimesta, mutta myös runsaaasti roskaruokaa ja kaupassa käyntiä. Tuli jälleen kerran todistettua, että allekirjoittanutta ei saa päästää kauppaan väsyneenä, ärtyneenä ja nälissään, herkkuja tarttui mukaan. Lisäksi tilipäivä aiheutti jo mainitun turhauman. Toisen viikon tuhlaukseni eli jälken kerran yhdet uudet sukapuikot saapuivat.
Tavaroita 1, ostoksettomia päiviä 3 

Neljäs viikko
Viikko oli täynnä menoa ja meininkiä. Melkein joka illalle oli joku tapaaminen, kokous tai lisätöitä, joten viikonlopun päätin pitää vapaana ja yhdessä päätimme viettää sen vain kotoiluun. Lepo teki todella hyvää ja monta asiaa tuli hoidettua kuten roskiskaapin siivous ja veropaperit. Perjantai-illalla vietimme muutaman tunnin mittaisen "nanoloman" roskaruoan ja rentouttavan leffan parissa. Kaverini lahjoitti minulle korvikset ja kaulaketjun tuunausmateriaaliksi. Lisäksi ostin Lidlistä meikkivoiteen - vähän niin kuin testatakseni, sillä hinta oli todella edullinen. Lisäksi hankittiin uusi kynnysmatto entisen liian pienen ja helposti liikkuvan tilalle.
Tavaroita 4, ostoksettomia päiviä 2

Viides viikko
Onneksi on masentavan maaliskuun viimeinen viikko, yksi lisätyöilta ja toinen ylityöilta. Ihan ostoksetta emme selvinneet, vaikka olinkin niin haaveillut. En kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta, kun halvalla sai eli sisäinen Sulo Vilénini iski jälleen ja tuli hankittua tarjouksesta niin hammastahnaa kuin snack fetaakin, lisäksi tein Matsmartille tilauksen. No onpahan huhtikuuksi sitten ruokaa varastossa. Positiivista oli se, että sain loistavaa palvelua kunnallisessa hammashoidossa, ajan sai samalle päivälle ja ongelmahammas tuli nyt korjattua toivottavasti lopullisesti irroneen paikan ja irronneen väliaikaisen paikan jälkeen. Viikon lopuksi lisätili korotuksineen yllätti positiivisesti eli ihan turhaa huolehdin tilipäivänä, hyvin riitti ja jäikin.
Tavaroita 6 (hammastahnaa vuoden varasto), ostoksettomia päiviä 5

Tässä kohtaa on vielä jälkikaneettina todettava, että sitä saa mitä tilaa. Muistutan itseäni etten enää milloinkaan ole supernegatiivinen otsikoissani. Hienosti loppuaan lähestynyt maaliskuu sai vielä yhden mega-negatiivisen käänteen, sillä maaliskuun viimeisenä päivänä rapsahtivat Herra Kirjoitukselle ylinopeussakot. Ihan meidän yhteinen vika ja kumpaakin ketuttaa... Huhtikuun hupibudjetti katosi taivaan tuuliin tuosta vaan.

Yhteensä tavaroita saapunut 12.

Poistot: lahjoitettu 3 paria korvakoruja ja 1 pullo, joiden jälkeen lakkasin seuraamasta, lisäksi 16 tyhjentynyttä kosmetiikkapurtiloa. Yhteensä siis ainakin 20 poistoa.

Kulutus: Ruokaan 260€ (sisältäen vielä saapumattoman Matsmart-paketin), pikaruokaan (5x ruokailu) ja herkkuihin 87€, muut ostokset vitamiineja, kynnysmatto, meikkivoide ja hammastahnat 40€

Ei kommentteja: