lauantai 20. huhtikuuta 2019

Hyvä, paha "anekauppa"

Viime aikoina olemme ostaneet suurimman osan kuivatavaroistamme "anekaupoista" eli Matsmartilta ja Fiksuruoasta. Mielestäni on ihan loistavaa pelastaa poistoon menossa olevaa ruokaa ja säästää ruokalaskussa ja vähentää ruokahävikkiä, oikeastaan ei mikään voisi olla täydellisempää. Niin, ellen itse olisi se tumpelo, joka pilaa homman. Tajusin nimittäin tässä tilauslistoja katsellessani, että olen langennut ihan 6-0 mainostajan ansaan. Normaalien tuotteiden osalta homma on ihan ok, niitä olen tilannut sen, mitä olen tarvinnut ja lisäksi jotain uutta kokeilua varten (näistä on löytynyt todellisia suosikkeja, joita ei olisi muutoin tullut kokeiltua), mutta sitten pakettiin on aina eksynyt mukaan jotain "pientä extraa" eli euron karkkipussi, viisi sipsipussia kolmella eurolla, viikonlopun superkombo, jossa on suklaalevy, sipsipussi ja keksejä. Juupa juu, ja sitten mä vielä ihmettelen, mistä niitä herkkuja meille oikein tulee. Kun niitä herkkuja on kaapissa, niitä tulee myös syötyä eli ei todellakaan hyvä.

Eihän se euron suklaalevy ole koskaan ollut se tärkein syy tehdä tilausta, mutta koskaan en myöskään ole jättänyt sitä klikkaamatta mukaan ostoskoriin. Samoin, jos laatikkoon on jäänyt tyhjää tilaa eli mahdollisuus tilata samoille postikuluille vähän enemmän tavaroita, ovat täytteet olleet poikkeuksetta turhuuksia eli herkkuja ja sama, jos ilmaisiin postikuluihin on ollut matkaa muutama euro, täydennystuotteet ovat aina olleet turhuuksia. Eihän siinä ole mitään järkeä, että fiksu proteiinipatukkatilaus saa kylkeensä kasan turhaakin turhempia herkkuja vain siksi, että ne ovat muka halpoja tai että ne tilaamalla saa tilauksen täydennettyä ilmaisiin postikuluihin asti. No way, tähän on nyt tultava loppu.

Tärkein asia on nyt jo saavutettu eli tajunta siitä, mitä oikein tapahtuu. Seuraavalla kerralla aion olla fiksumpi, mutta ihan varmuuden vuoksi ajattelin jättää tilaukset tuonne tekemättä hetkeksi, jotta en taas olisi mainosten ja ostovietin vietävissä. Pienen tauon aikana ehdin taas työstää tätäkin asiaa pienessä päässäni.

Ei kommentteja: