perjantai 9. maaliskuuta 2018

Sairastuvan ylellisyyshankinnat

Onnistuin nappaamaan jostain kevättalven piristykseksi influenssan - melkein viikon mittainen Wienin työmatkakin meni puolitokkurassa sairastaessa. Matkan jälkeinenkin viikko meni sairastaessa, suurin osa petipotilaana, kun ei vaan jaksanut tehdä mitään ja loppuviikosta pihan perälle roskikselle käveleminenkin kävi työstä.

Konekin oli suurimman osan viikkoa kiinni, mutta sen yhden kerran kun sen avasin, lankesin heti ostoksille. Monta kertaa olen naamakirjan villasukkapalstalla lukenut kommentteja erilaisista puikoista, puolesta ja vastaan, kehuvia ja moittivia. Itse kudon nykyään useimmin halvoilla ebaysta ostamillani bambupuikoilla, joita minulla on melkoinen säkillinen. Samoin löytyy tavallisia metallisia puikkoja monessa koossa ja monessa mitassa, mutta ei koivuisia, ruusupuisia tai neliönmallisia.

Nyt sitten lankesin ostamaan hifistelypuikot tai siis heti kättelyssä kahdet. Molemmat kokoa kolme, mitä nykyään käytän liki vallan seiskaveikan kutomiseen ja seiskaveikkaa taas käytän lankana selkeästi eniten.

Ostin siis ruusupuiset 15cm pitkät 3mm puikot ja Novitan koivuiset 20cm pitkät puikot yhteishintaan 15€. Näiden pitäisi siis olla luokkaa paremmat kuin nuo bambuiset, joita nykyään käytän. Ainakin ne maksoivat triplasti sen, mitä viidettoista erikokoiset halpis-bambupuikot olisivat maksaneet.

Kun saan nyt puikoilla olevat keskeneräiset työt valmiiksi, testaan heti nuo molemmat.

Ei kommentteja: