torstai 15. maaliskuuta 2018

Jämien jämät

Sairastaessani en jaksanut tehdä oikeastaan mitään muuta kuin levätä, kuunnella äänikirjoja ja kutoa sukkia - vuoden saldo on kasvanut viimeisen parin viikon aikana räjähdysmäisesti. Kipeänä ollessani en jaksanut kaivella lankavarastoja ja tehdä hienoja suunnitelmia, vaan otin käyttöön ensimmäisen käteeni tulleen jämäpussin ja sieltä sitten arvoin käytetyt langat.

Samaisen pussin sisällöstä syntyivät kaikki aikaisemmin esittelemäni sukat, lopulta jäljellä olivat vain pienet nöttöset nallen vahvuista tai vielä ohuempaa sukkalankaa. Lopputulemana olivat sitten jämien jämä - sukat.

Eivät todellakaan maailman kauneimmat, muta eivät toisaalta ihan hirveän rumatkaan - vain rumat. Jos tuon vaaleanpunaisen olisi voinut korvata vaikka tummanvioletilla tai ruskealla, tulos olisi ollut parempi, mutta kun siellä pussissa ei ollut tummaa violettia tai ruskeaa. Saatuani nämä sukat valmiiksi pussin pohjalla oli vain pari pienen pientä nöttöstä sinistä ja niillä ei olisi saanut kantapäätä tehtyä. Painoa sukilla 90g.

Tiedän, että monet puolittavat langat vaa'an kanssa noin suunnilleen. Minä teen ehkä turhaa työtä, mutta puran kerät ja puolitan langat sentilleen ja silti saattaa joskus käydä niin, että toiseen sukkaan tulee puoli kerrosta enemmän kuin toiseen. Näissäkin sukissa jouduin ottamaan toisesta  muutaman kymmenen ylijäänyttä senttiä, jotta sain toisessa kerrokset täyteen, mikä tarkoitti runsaampaa määrää päätteltäviä langanpäitä, mutta samannäköisiä sukkia.

Vaikka näiden sukkien ulkonäkö ei ole täydellinen, j otenkin uskon silti, että käyttöön tulevat nämäkin, sillä näiden saaja on eräs tuttavapiirini aktiivisukankäyttäjistä ja hänen lempparinsa ovat Nallesta tehdyt sukat ja Nallea näistä on 90%.

Ei kommentteja: