maanantai 12. maaliskuuta 2018

Kahdet kumpareet

Tämä malli oli trendikäs muutama vuosi sitten, mutta tyypilliseen tapaani olen myöhässä trendeistä. Olen edelleen jämälankojen tuhoamislinjalla ja aloitan neuleen (minkä ihmeen neuleen, nämä ovat toiset ja kolmannet tänä vuonna kutomani sukat ja eletään sentään maaliskuun puoltaväliä) kokonaisesta kerästä vain äärimmäisessä hädässä.

Malli on kuudella jaollinen ja kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraava:
kerrokset 1-5: 3 oikein, 3 nurin
kerrokset 6-10: kaikki oikein
kerrokset 11-15: 3 nurin, 3 oikein
kerrokset 16-20: kaikki oikein ja tätä toistaen

Puna-sinisissä sukissa on alussa 52 silmukkaa, joilla on neulottu 2 oikein, 2 nurin joustinta 10 kerrosta. Sen jälkeen lisäsin 2 silmukkaa, jolloin kokonaismäärä oli 54 silmukkaa ja aloitin varsinaisen kumpareneuleen.

Jotta kumpareet näkyisivät paremmin, olisi kannattanut käyttää toisenlaista raidoitus tekniikkaa. Minä neuloin nurin-oikein kerrokset punaisella ja sileä kerrokset (joita käytin näissä sukissa vain 4) sinisellä.



Sukkien saaja on käly-parkani. Hän palautti minulle pari paria vanhoja tekeleitäni parsittaviksi, toki parsin nekin taas käyttökuntoon, mutta jotenkin parin jämäkerän tuhoaminen houkutti. Perustelin sukkia myös sillä, että kälyni käyttää villasukkia jatkuvasti, joten on vain hyvä, että hänellä on joku pari jemmassakin. Nämä eivät toki varmastikaan ole yhtä mieluisat kuin jotkut muut monimutkaisemmanmalliset sukat, mutta tässä flunssan kourissa ei oikein jaksanut panostaa.

Langan menekki 113g.

Toiset liki samalla mallilla tehdyt sukat päätyvät myös samaan osoitteeseen. Nämä noudattavat mallia uskollisemmin, sillä näistä puuttuu varrensuun resori. Silmukkamäärä on sama 54. Langat ovat edelleen jämälaatikosta, sininen suurimmalta osaltaan samaa kuin noissa aikaisemmissakin, oranssista violettiin väriä vaihtava liukuvärjätty on yhdestä kerästä, jonka koetin puolittaa niin, että sain mahdollisimman saman väriset sukat. No ihan ei mennyt jako tasan, koska toisen sukan varteen tuli violettia ja toisen sukan kantapään alunen on punainen ja toinen violetti.



 Koristerusetit ovat kierrätetyt, wieniläiset karkkikaupat pakkaavat ostokset kovin suloisesti, joten nappasin tuliaiskarkkipussien koristeet uusio käyttöön.


Langan menekki 112g.

Ihan eivät sukat olleet mallin mukaiset, tältä niiden pitäisi näyttää:


Ei kommentteja: