torstai 6. lokakuuta 2016

Phonegate

Minulla on nyt jälleen uusi puhelin, samaa mallia ja merkkiä, Huawein Honor 7 lite. Edellisessäkään ei ollut mitään vikaa, vaan tunnustan syyllistyneeni nuukailuun.


Toisen kerran elämässäni syyllistyin siihen, että käytin hyväkseni tavaran myyjän antamaan vaihto- ja palautusmahdollisuutta siitä syystä, että löysin vastaavan tuotteen halvemmalla jostain muualta. Edellisen kerran toimin samoin verenpainemittarin kanssa ja nyt sitten nuukuuskohtauksen kohteeksi joutui puhelin. Sain nimittäin sähköpostilla operaattoriltani tarjouksen, jossa samaa puhelinta myytiin 20€ halvemmalla ja samaan pakettiin vielä puhelimen kanssa yhteensopivan aktiivisuusrannekkeen. Hetkinen Herra Kirjoituksen kanssa asiaa mietittiin, ensimmäisellä kerralla sanoin, etten kehtaa, mutta sitten iski rehellinen ahneus, koska ensimmäisessä puhelimessa oli 30 päivän palautusoikeus.

Päädyin siihen, että 20€ + aktiivisuusranneke on sen verran kova alennus, että sen takia kannattaa nähdä vähän vaivaa. Niinpä sitten menimme ensin palauttamaan vanhan puhelimen, se hoituikin tuossa tuokiossa ja selitys siitä, että puhelin on käsiini liian iso, meni läpi tuosta vaan. Rahat palautettiin sen suurempia kyselemättä. Sitten kiireesti operaattorin myymälään hakemaan uutta puhelinta - tadaa... tässä kohtaa hieno suunnitelmamme narahtikin pahemman kerran. Olimme käyttäneet sen verran aikaa asian pohtimiseen, että liikkeeseen mennessämme myyjä ilmoitti juuri vähän aikaa sitten myyneensä viimeiset heidän saamansa pakettituotteet, puhelimia olisi ollut, mutta rannekkeita ei. Minä taas en ollut valmis moiseen kauppaan, koska ranneke oli ollut yksi niistä syistä, miksi lähdin puhelinta vaihtamaan.

Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tilata puhelin operaattorin nettikaupasta ja kiroilla hartaasti. Ei paljon lohduttanut se, että nettikaupan puhelin olisi sitä himoitsemaan kullanväristä mallia. Minulla kun ei nyt sitten ollut puhelinta, edellinen jäi ensimmäiseen kauppaan ja toista ei tuosta vaan saatukaan. Toki jos olisin ollut fiksumpi, olisin hoitanut asian toisin päin, mutta kun en ole näitä palautusmahdollisuuksia kovin paljon käyttänyt, niin en uskaltanut luottaa siihen, että saisin rahat taikaisin. Mikäli vaihtoehtona olisi ollut vastaavan summan lahjakortti ensimmäiseen myymälään, niin olisin jättänyt puhelimen vaihtamatta.

Keskiviikkona illalla kävin jättämässä ensimmäisen puhelimen palautukseen ja yritin ostaa uutta, mutta jouduin nettitilaukseen. Perjantaina olin kuin tulisilla hiilillä, pelkäsin, ettei puhelin tulisikaan ajoissa, ja joutuisin olemaan vielä viikonlopunkin ilman puhelinta. Onnekseni toimitus oli nopea, tilauksen teimme keskiviikkona illalla ja perjantaina illalla puhelin ja aktiivisuusranneke olivat käsissäni. En voi kuin ihailla noita ihanan turkooseja laatikoita ja kyllä tuo kullanvärinen puhelin vaan on arvokkaammannäköinen kuin valkoinen. Puhumattakaan siitä, miten onnellinen olen elämäni ensimmäisestä aktiivisuusrannekkeesta.


Tuo ranneke muistuttaa varsin ikävästi siitä, että 10 000 askelta pitäisi saada joka päivä kasaan. Ikävästi tietysti siksi, että laiska istuisi mieluummin, mutta loistavasti siksi, että se myös piiskaa lähtemään liikkeelle.

Ei kommentteja: