sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Muodikkaasti kierrejoustinta

Olen kerrankin trendin aallonharjalla, kun puikoillani on kierrejoustin sukat. Tämä malli esiteltiin Facebookissa ja taisi olla Kodin kuvalehden jonkun kuukauden neulemalli, ei siis tämän kuun vaan jonkun aikaisemman, mutta esittelyn jälkeen tätä tuntui olevan puikoilla joka toisella. Koska olin kurkkuani myöten täynnä ainaisia tiikeriraitoja, vaikka niiden osalta urakka onkin pahasti kesken, päätin heti pistää puikoille eurolla kirppikseltä löytämäni seiska veikka kerän ja aloittaa kierrejoustin sukat. Joulupukin konttiin totta kai.


Malli on näyttävä, mutta äärimmäisen yksinkertainen, koska siinä toistuu vain kaksi kerrosta. 

Jotta kuvio toimisi, pitää silmukoiden määrän olla kolmella jaollinen, mielellään vielä niin, että jokaisella puikolla on esimerkiksi 12 tai 15 silmukkaa.

1. krs: Neulo 1 s nurin, 2 s oikein. Toista koko kerros samoin.
2. krs: Neulo 1 s nurin, siirrä 1 s neulomatta suoraan puikolta toiselle. Neulo seuraava silmukka oikein ensin etureunasta ja sitten takareunasta. Vedä nostettu silmukka kahden edellisen silmukan yli. Toista koko kerros näin. Neulo seuraava kerros 1. kerroksen ohjeen mukaan.Mulla on tätä nyt valmiina yksi sukka ja toinen aloitettuna, mutta koska väliin tuli jotain kiireellisempää, niin nämä täytyi hetkeksi jättää tauolle.

Ei kommentteja: