torstai 27. elokuuta 2015

Tuunatut säilytyskorit ja maalattu hylly

Jossain vaiheessa mainitsinkin, että ostin halvalla kolme DVD-hyllyä, koska kukaan ei siinä vaiheessä myynyt käytettynä kylppärin kaappeja/kapeita hyllyjä. Turha kai sanoakaan, että nyt niitä on sitten vilissyt sekä torissa että facessa, kun tarvetta ei allekirjoittaneella enää ole.

Tämä ensimmäinen hylly oli sellainen "koevedos", josta ei varsinaisesti edes ollut tarkoitus tulla käyttöön jäävää ratkaisua. Sain naamakirjan kautta lahjoituksena muutaman litran valkoista seinämaalia, jolla tuon maalasin. Tiesin kyllä, ettei se ole tarkoitukseensa parasta mahdollista, mutta kun tarkoitus olikin vain testata.

Lähtötilanteessa hylly oli kirsikanvärinen, jos olisi ollut vaikka sitä epätrendikästä pyökkiä, josta satun kovasti pitämään, olisi se saanut jäädä sellaisekseen. Kirsikkaa en kuitenkaan värinä osannut pureskella, joten maalaushommiin.

Kaikkiaan maalasin rungon ja hyllyt kolmeen kertaan. Yritin tarkoituksella saada karkeannäköistä pintaa aikaiseksi, mutta ilmeisesti epäonnistuin, koska remonttimiehemme ystävällisesti ehdotti, että sen voisi hioa ja maalata vielä kerran remontista ylijäävällä kalustemaalilla. Pitänee tehdä se vielä jossain vaiheessa, mutta kuten kuvasta näkyy, tällä hetkellä se kelpaa käyttöön sellaisenaan.

Hyllyyn tarvitsin jotain aiheeseen sopivaa korisysteemiä. Nuukana ihmisenä en tietenkään lähtenyt ostamaan kaupasta, vaan mietin, miten ja mistä ne voisi tuunata. Näin ihan jo sen takia, että kovin pitkäikäisiä noista ei ollut tulossa, vaan vaihtuvat sitten kun tarroitus vaihtuu.

Jälleen kerran minulla oli roppakaupalla hyvää tuuria mukana, sillä sain tyhjiä kahvipusseja eräältä työkaveriltani pussissa, joka oli varmaan ollut viinipullolle tarkoitettu lahjapussi. Sen tummasävyinen värimaailma sopi mielestäni oikein hyvin yhteen kylppärin muun tämän hetkisen värityksen kanssa. Herra Kirjoitus puristeli päätään ja sanoi, ettei käy, ei millään sovi...minä vain intin, että haluan kokeilla. Niinpä sitten erään yövuoron hiljaisina pimeinä tunteina irroittelin koristenarut, joista pussia oli kannettu ja leikkasin pussin keskeltä poikki.

Toisessa puolikkaassa olikin jo pohja valmiina, tarvittiin vain seinät ja niihin löytyi materiaali työpaikan roskista - taas kerran. Valkoisesta pahvista sopivan kokoiset palat seiniksi ja pohjan vahvikkeeksi, pussin käänsin yläreunasta pahvien päälle ja teippasin taitokset. Ensimmäinen "kori" oli valmis ja aikaa meni alta viisi minuuttia.

Toisessa olikin sitten valmiina kaksin kerroin käännetty yläosa eli leikkelin kulmiin sopivat viillot ja taittelin reunoista pohjan ja pistelin sen teipillä kiinni. Samasta pahvista pohja ja seinät, tällä kertaa leikkasin seinäosat niin mataliksi, että sain ne pujoteltua tuon valmiin reunan alle. Toinen viisi minuuttia ja toinenkin kori valmistui.

Näitä sijoittaessa täytyy vaan katsoa, etteivät tunnistettavat osat eli haarukka ja veitsi jää näkyviin, muilta osin kuviot ovat niin abstraktit, etteivät vieraammat vessassa kävijät välttämättä osaa yhdistää, mistä tää on tehty.

Ei kommentteja: