sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kosmetiikkaa 4/4 vuonna 2013

Kun syyskuun lopussa sain valmiiksi kosmetiikkaa koskevan kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen saldon, totesin se olevan 82 pulloa. Tietenkin ahneuden piru istui olkapäällä ja kuiskutteli, ajattele, se on vaan 18 pulloa ja saat/saatte vuodessa kokoon pyöreän sadan pullon satsin. Toisella olkapäällä istuva otus oli toista sorttia ja lähes kirkui kauhusta: "mieti, 82 pulloa 9 kuukadessa, se on ihan hirveä määrä".

Tällä kertaaä jäin miettimään tuota 18:a pulloa, kuulostaahan se paljolta, mutta kun sitä miettii kolmelle kuukaudelle, niin ei se ole kuin kuusi pulloa kuussa. Pikainen vilkaisu ympäri kylppäriä ja meikkipussia osoitti, että viisi-kuusi ehdokasta olisi varmasti tyhjentymässä tuona aikana. sata pulloa ei ole tavoite, mutta olisihan se kiva, jos sellaiseen lukuun pääsisi. Toisen kautta olo on äärimmäisen hämmentynyt, miksi se sadan pullon  vähennys ei näy missään. Laatikot, kaapit ja korit eivät tunnut yhtään sen tyhjemmiltä kuin vuosi sittenkään ja kuitenkin olen melko varma, että sataa pulloa lisää en ole ostanut. Osa selittyy tietenkin sillä, että jotkut jutut kuten pienet saippuat, huulipunat ja kynät ovat hyvin pieniä ja vievät vain vähän tilaa, mutta on siellä joukossa isompiakin tuotteita ollut ja näitä isoja mielestäni enemmän kuin pieniä.

Tällä puheella siirrytään katsomaan, miten meidän käy. Tyhjeneekö viimeisen vuosineljänneksen aikana se 18 pulloa vaiko kenties vähemmän, enempää tuskin ainakaan.

Ensimmäiseksi tyhjentyivät seuraavat purnukat. Kolme erilaista deodoranttia, jo tuttuakin tutumpi Dermosilin deo, Yves Rocherin laventelin tuoksuinen voidemainen deodorantti ja Garnierin dödö. Garnierille tuoksusta ja suojauksesta plussaa, voisin ostaa toistekin. Yves Rocherin dödön laventelin tuoksu oli ihana, suojauskin ok-tasolla, mutta miinusta siitä, että tuotetta jäi purkkiin vaikka miten paljon. Hammastahnakin on tuttuakin tutumpaa Oral -B:tä, samoin kulmakynä jo tutuksi käynyttä Rimmeliä. Ainoat "uudet" loppuneet jutut ovat Yves Rocherin Bio Cure latvahoitoaine, joka on tosi toimiva ja tehokas, vaikka viimeiset tipat saikin huuhtoa pullosta. Kellertävä saippuapussi piti sisällään appelsiinin ja bergamotin tuoksuista brasilialaista saippuaa, tuoksu ei ole kaikkein mielyttävin, mutta kyllä tällä kroppansa puhtaaksi saa. Luxin kasvosaippua puolestaan on kaapinpohjalöytö tilanteesta, jossa kasvojenpuhdistusaineet meinasivat loppua tyystin, tämän alkuperä on jossain hotellissa - en muista sen tarkemmin missä. Toimiva tuote kuitenkin. Pieni tuubi on ollut kosmetiikkakaappini hellitty helmi, Diorin kosteuttava ja ihon mattapintaisena pitävä superriittoista kosteusvoide  Hydra-move creme. Uskomattoman riittoisa, tehokas ja hyytävän kallis tuote - nyt pohdin malttaisinko ostaa tuota ihan kokonaisen purkillisen.

Yhdeksän poistoa siis kasassa.

Kuukauden sairasloma vähensi ihan oikeasti kosmetiikan käyttöä merkittävästi - hiuksista riitti, kun sitaisi ne jotenkin kiinni, meikatakaan ei tarvinnut ja muutenkin pääasiassa kotona rötväillessä jäivät kaikki hajustelut ja vartalon rasvaukset vähemmälle. Muutama poisto kuitenkin kertyi.


Perusvoide Apobasea tuubillinen, shampoon täyttöpullo, hammastahnanäyte, joista saan edelleenkin kiittää hammaslääkäriäni, kulmakynä noista Oriflamen täyttökynistä, joihin on vielä jos jonkin väristä täytettä jäljellä ja lempparini Yves Rocherin kullanvärinen kynsilakka, jonka loppumisesta olen todella pahoillani, vastaavaa sävyä tuskin enää saa uutta.

Tähän mennessä siis kaikkiaan 14 poistoa - näiden jälkeen puuttuu vain neljä, jotta ollaan siinä sadassa. Uskoakseni ainakin puuteri, ripsiväri ja hammastahna loppuvat ennen vuoden loppua eli se sata poistoa vuodessa on sittenkin mahdollinen.


Tässä sitten ne viimeiset neljä eli sata tyhjää pulloa vuodessa tuli täyteen:
Yves Rocherin suihkugeeli, tuoksuna hurmaavan ihana Brasilian kahvipapu. Tuoksuun tuon tuotteen plussat sitten loppuvatkin, mutta jossain vaiheessa ostelin näitä Y.R. suihkugeelejä kahta tai kolmea joka tilauksessa, joten näitä riittää, vaikka miten koettaisi loppuun käyttää ja uusia ei juurikaan tule (yhden uuden ostin joulukuussa, ensi vuonna yritän olla ostamatta yhtään). Vevayn puuteri, ihan ok tuote, ollakseen sellainen marketti-halpis, joita monet kammoavat, ei mielestäni eroa juurikaan Lumenen vastaavasta. Hammastahnaa jälleen, nuo pienet tuubit tyhjenevät tosi nopeasti kun kaksi ihmistä käyttää, valitettavasti viimeisin hammaslääkäri käynti ei tuottanut enää yhtään uutta tilalle, ilmeisesti jättisäkillinen näytteitä oli vihdoinkin loppunut - harmi minun kannaltani. Viimeisimpänä tuotteena on Dermosilin kesäsuihkugeeli, suloisen mansikan ja kirpakan raparperin yhdistelmä. Tänä loskaisena ja pimeänä aikana on ihana, että edes kylpyhuoneessa tuoksuu kesä.Ei kommentteja: