sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Shoppailua ja nuukailua

Olen sitten tehnyt tämän vuoden ale-ostokseni, sillä en yksinkertaisesti jaksanut lähteä kiertämään kauppoja laajemmin. Parissa marketissa vilkaisin ale-valikoimat ja totesin, ettei siinä ollut mitään minulle. Jotain sentään kuitenkin olen ostanut, nimittäin Vapaa valinnat alesta 3 kapeaa hiuspantaa -50% hintaan. Näille jäi hintaa hiukan yli puolitoista euroa kappale eli mikään valtava sijoitus. Pannat ovat väriltään kultainen, läpikuultava ja turkoosi - jonka sävy sopii erinomaisesti ponchooni ja pariin paitaan. Kaksi ensin mainittua muovisia ja jälkimmäinen satiininen.

Tässä vielä kuva hankinnoista.
Minulla on taka-ajatus näitä kohtaan, Nelliinan blogissa oli ohje DIY paljettirusettiin, joka kiinnitettiin pantaan ja ajattelin tehdä sellaisen kimallehärpäkkeen itsellenikin, vaikka en sitä koskaan käyttäisikään. Kuvia sitten joskus, jos tekele joskus valmistuu - kankaatkin ovat vielä kaupassa.

Sitten siihen nuukailuosastoon. Rakastamaani lautapeliin Carcassonneen myydään pelilaukkua hintaan noin 50e. Olemme jo pitkään pohtineet, miten nuo pelin kaikki osaset kannattaisi järjestää, jotta ei olisi ihan järjetöntä määrää puolityhjiä laatikoita. Koska pelin itsensä lisäksi siihen kuuluu seitsemän lisäosaa (tällä hetkellä), on laatikoita kaikkiaan 8 ja ne vievät todella paljon tilaa ja parhaimmillaan laatikossa on vain kymmenkunta pelilaattaa ja pari pientä hahmoa sekä sivun, parin paksuinen ohjevihkonen. Eilisen Carcassonne maratonin innoittana päätin tänä aamuna kokeilla, miten nuo kaikki saisi mahtumaan vaikka kahteen laatikkoon.

Aloitin poistamalla sisukset siitä varsinaisen peruspelin laatikosta, johon olimme jo aiemmin koonneet kaikki pelilaatat. Ne kyllä mahtuivat hyvin pahvienkin kanssa, mutta katapultti ja mittalauta ja hamot tuottivat ongelmia ja niitä on säilytetty useammassa eri laatikossa. Katseltuani muiden laatikoiden sisuksia päätin leikata katapultti-lisäosan laatikosta tukipahvit peruspelin laatikkoon, koska ne olivat yhtä pitkiä ja peruspelin omat pahvit olivat poikittaissuuntaisia kun taas katapultin pitkittäissuuntaisia.

Kokeiltuani totesin, ettei laatikkoon tarvittu kuin yksi tuollainen kapea väliosa. Väliosan sisään pakkasin katapultin, mittalaudan, kauppatavarat, katapulttimerkit, velhon, lohikäärmeen ja kreivin. Nuo pikkuosat siis omissa pusseissaan. Muuhun perusosan laatikkoon sitten pakattiin pelilaatat ja hahmot omissa muovipusseissaan.

Ensimmäinen kuva esittään sitä, miten pakkasin tuon pahvikotelon sisään katapultin ja muut tarvikkeet. Toinen kuva kertoo sitten siitä, miltä pakkaus näyttää ulospäin. Toivottavasti tähän ei tule kovin monia lisäosia enää, koska varsin monelle lisälaatalle/tarvikkeelle ei ole enää tilaa.
Muuna lisätuunauksena olen koonnut Carcassonnen kaupungin valmiiksi ja liimannut sen taustan kontaktimuovilla, jotta se on valmiina ja pysyy kasassa, vaikka kaupunkia pitäisikin siirtää. Sen verran pro-asteelle pelaamisemme on muutenkin mennyt, että noiden lisäksi meillä on vahakangas, jonka päällä peliä pelataan, sillä sen avulla peliä on helppo siirtää pöydällä sen mukaan, mihin suuntaan se sitten laajeneekin. Kehitteillä ovat vielä sellaiset jokaiselle pelaajalle tulevat pelimerkkitelineet tai vastaavat, johon saisi kaikki kärryt, kartanot ja tornit siististi paikalleen ja joita olisi yhtä helppo nostaa ja liikuttaa kuin peli tuon vahakankaan avulla.

Vinkkejä otetaan vastaan, jos jollain on ideoita.

Minulla on kyllä jo ajatus, mihin aion käyttää tuolla tuunauksella säästyneet rahat...

Niin ja jos joku ihmettelee, mihin katosi neljännen lisäosan mukana tullut pahvitorni ja ylimääräiset laatikot, niin voin kertoa, että mitään ei heitetä roskiin. Laatikoista tuunaan yhtä ja toista - esittelen sitten kun valmistuu. Pahvitorni päätyi ystäväni pitämän lastenkerhon ritarileikkeihin eli kaikki kierrätetty kuten asiaan kuuluu ;-)

Ei kommentteja: