torstai 28. tammikuuta 2010

Kattilankansille säilytyspussi

Viime viikonloppu meni taas maalla ja osin ompelukoneen ja saumurin kanssa seurustellessa. Äidilläni oli nimitäin minulle "jotain pientä" ommeltavaa. Kuten äidin projekteissa yleensä, huomasimme pian olevamme kaikki valjastettuja sen toteuttamiseen, sillä projekti ei ollut ihan niin pieni kuin aluksi ajateltiin. Minä ompelin ja isä kera herra Kirjoituksen suunnitteli ja hoiti kiinnityksen.

Äiti nimittäin halusi kattilakomeron oveen säilytyspussin, johon voi laittaa hankaliksi kokemansa kattilan kannet. Pitkän mittaamisen ja harkinnan jälkeen päädyttiin toteuttamaan prototyyppi ja kokeilemaan sitä.

Materiaalivalinta ei tietenkään ollut paras mahdollinen, mutta sillä hetkellä nopeimmin ja helpoimmin saatavissa oli pakanloppu valkoista ensteksiä, se oli ainoa riittävän tukeva ja paksu kangas tuohon tarkoitukseen.

Toteutus siis meni suunnilleen näin: leikattiin pohjakankaasta sopivan kokoinen pala, johon kiinnitettiin sopivan kokoisia taskuja parin sentin välein. Taskut siis olivat koko pohjakankaan leveyden mittaisia ja lisäksi niihin laksettiin laskosvaraa, jotta kattilankannet mahtuvat taskuun. Lopuksi pitkät taskut jaettiin sopiviin osiin tikkaamalla kahteen tai kolmeen osaan. Taskupussissa on paikat neljälletoista kannelle tai muulle tavaralle.

Lopputulos kiinnitettynä kattilakomeron oveen näyttää tältä. Prototyypistä tuli sen verran hyvä, että se päätyi käyttöön suoraan ja uusi tehdään vasta sitten, kun tämä on joko pilalle likaantunut tai loppuunkulunut.

Ideana ihan hyvä ja moneen muuhunkin käyttöön sopiva, vaikkapa kengille. Enää ei puutu kuin ovi, johon tuollaisen voisi laittaa.

Ei kommentteja: