torstai 14. tammikuuta 2010

Mustan säkin sisältö

Syksyllä esittelin mustaa jätepussia, jonka sisältö kasvoi pikkuhiljaa. Nyt on sitten tullut aika kertoa, mitä kaikkea säkkiin ehti kertyä.

Säkki siis sisälsi syksyn aikana käytöstä poistamiani tai oikeammin pakosta poistuneita vaatteita ja asusteita. Ensiksi kolme paria kenkiä.
Nämä Höglin tummanruskeat balleriinat ovat olleet kaapissani joitakin vuosia. Käytin niitä silloin, mutta silloinkin niihin tuli sama vika kuin nyt, käytin ne suutarilla ja toinen pohja liimattiin. Jotenkin ne vain jäivät kaapinpohjalle muiden ihanien kenkien tieltä - viime kesänä löysin ne uudelleen ja otin käyttöön. Muutamassa viikossa kävi niin kuin kuva näyttää eli pintaväri alkoi lohkeilla ja toinen pohja irtosi eräänä sateisena päivänä. Oli muuten tosi kiva konkata pyörätelineeltä kotiin...Koska pinta oli tuossa kunnossa ei kannattanut harkita korjausta, vaan kengät päätyvät poistoon.

Toinen pari on ne legendaariset työkenkäni, jotka ehtivät palvella monen monta vuotta, mutta tulivat nekin sitten tiensä päähän. Valitettavaa vain, ettei tätä musta-valkoista ruusukuosia enää saa, pidin siitä todella paljon ja sen kyllä huomaa, kun katsoo, miten loppuun kengät on käytetty.
Beiget Eccot olivat toiset ehdottomat lempparikenkäni, ne maksoivat kyllä hintansa korkojen kanssa takaisin, sillä ne ehtivät ennen hajoamistaan täyttää 15 vuotta. Ne ehtivät kiertää mukanani maailmaa, tulla kertaalleen uitetuksi vereen kreikkalaisella vuoristopolulla, kun joku oksa raapi kantapääni, joutua koiran pureskelemiksi ja sitten viimeiseksi tulivat puhki kävellyiksi. Valitettavasti en ole vielä löytänyt näille identtistä korvausparia - minulla on toki valkoiset Eccot, jotka herra Kirjoitus minulle osti ja toiset luonnonvalkoiset lähes vastaavat, mutta silti haaveilen hankkivani ihan samanlaiset kuin nämä olivat.Valkoiset Sloggit kuluivat myös käytössä puhki. Leikkasin kuminauhat talteen ja muun osan pistin rätiksi ja roskiin.

Sukkalaatikosta poistoon päätyneet sukat joutuvat myös siivouskomeroon. Käytän niitä kumilastan päällä sellaisissa paikoissa, joissa on erittäin runsaasti pölyä esimerkiksi sängynalustan puhdistamiseen silloin, kun en halua imuroida. Sukka lastan päälle, pölyt jäävät sukkaan ja sukan voi sitten heittää roskiin. Tästä pussillisesta riittää sukkia moneen siivoukseen.
Vihreät t-paita ja pyöräilyshortsit ovat molemmat varsin kuluneita, paita kainaloista ja pyöräilyshortsit haaroista. Päätin tuunata niistä yhdet ehjät housut, joten leikkasin paidan ehjästä miehustaosasta tarvittavat kappaleet. Kun pääsen saumurin viereen, kokoan pöksyt uuteen kuosiin. Ylijäämäpaloista tulee taas rättejä, minulla kun on sellainen tapa, että vessan pesuun käyttämäni rätit menevät roskiin eivätkä pesuun, joten rättejä kuluu paljon.Puuvillakangaspalat ovat peräisin vanhoista lakanoista, osasta lakoista tein jo tyynyliinoja, mutta näistä paloista tarkoitus on tuunailla jotain kivaa ja söpöä - odottelen inspiraatiota ja kerron sitten, kun saan jotain valmiiksi.
Viimeisenä,vaan ei vähäisimpänä on ihqu, ehta kasari hame. Neonpinkkiä joustavaa lyckraa ja peräisin jostain 80-luvun lopusta/90-luvun alusta. Vahinko vaan, ettei noiden kuminauha kestä ikuisuuksia, tämäkin "unelma" on niin lörpsähtänyt ettei sitä voi kuvitellakaan pitävänsä ja tuosta kuminauhan kuolemisesta johtuen hamonen vielä tiputtelee valkoista putua eli roskiin vaan...
Säästin säkin ja alan koota uutta pussillista poistoja vaate/kenkäkaapistani.

Ei kommentteja: