sunnuntai 7. tammikuuta 2024

Ompelua ja kierrätystä

Saatuani loistoajatuksen suursiivouksesta pakkasten laskettua tajusin, että minun täytyy kaikkein ensin siivota keittiön nurkassa oleva ompelukassi. Siellä oli muutamat lyhennettävät housut, parit korjattavat saumat, kasa sukkahousuja ja lisäksi kasa materiaalipankista ilmaiseksi saatuja t-paidan helmoja, joista oli tarkoitus ommella alushousuja. Nämä t-paidat olivat uusia jonkin firman mainospaitoja, joista yläosa eli logo ja sen yläpuolinen osa on leikattu pois.

Korjasin sen, mitä piti korjata. Lyhensin lahkeet ja tyhjensin kassia parhaani mukaan. Sukkahousuista otin talteen ne osat, mitä pystyi käyttämään. Yhden housuosan, josta tarkoitus on tehdä reisisuoja hameiden alle. Muutamat terät, joihin ompelin kuminauhat vanhoista käytetyistä sukista tai sukkahousuista, jotta ne toimivat sukkina. Kaikkiaan 5 paria "uusia" sukkia käyttöön, ei tarvitse ihmetellä, miksi sukkalaatikko ei koskaan tunnut tyhjentyvän. Loput osat leikkasin nauhoiksi sukkia varten. 
 

T-paidan helmat leikkasin vapaalla kädellä alushousuiksi. Ompelin niihin haaravahvikkeet sivuista poistetuista paloista. Lahkeensuun kuminauhat ovat violettia, tummempaa, kuin kuva antaa ymmärtää. Tämä siksi, että mustaa nauhaa ei ollut ja violetin olin ostanut Karnaluxin tarjouksesta, enkä voi kuvitella sille parempaa käyttöä. Vyötärönä käytin t-paidan helmapäärmettä, johon pujotin työpaikan roskikselta pelastettua kuminauhaa.  
 
 
Kaikkiaan mulla on nyt sitten 6 paria uusia puuvillaisia pöksyjä. Koska noissa ei ole kovin paljon elastaania, ne näyttävät suhteellisen suurilta, koska eivät jousta kuin istuvuuden verran. 

Ei kommentteja: