perjantai 29. joulukuuta 2023

Rätei ja lumpui kakskolme

Koska viime vuonna poistettujen vaatteiden määräksi kertyi vain 28 kappaletta, päätin jatkaa seurantaa tänäkin vuonna. Määrä saattaa pysyä suunnilleen tuossa samassa määrässä, vaikka aika moni vaatekappale säästyikin vuonna 2022 "kyllä se vielä yhden pesuvälin menee"-periaatteen vuoksi, en usko niiden kestävän enää vuotta 2023 loppuun. 
 
Jos loppusijoituspaikat ovat jotain muuta kuin siivousrättejä tai meikinputsausliinoja, ne mainitaan erikseen. 

Alusvaatteet: rintaliivit (kirppikselle), kerrasto (kirppikselle), rintaliivit (roskiin+ askarteluun)

Alushousut: V

Sukat: III

Paidat (t-paidat, topit, aluspaidat): I

Puserot: II

Housut: IIII (minun lempifarkkuni ja kahdet Herra Kirjoituksen farkut serkulle materiaaliksi + yhdet Herra Kirjoituksen farkut lisää)

Muut:

Lakanat  & tyynyliinat: VII

Yhteensä 18 vaatekappaletta ja 7 liinavaatetta

Nämä viimeiset eivät varsinaisesti ole vaatteita, mutta koska halusin tietää myös näiden kierrosta, lisäsin nekin listalle. Hyvin pitkällehän ne menevät niin, että lakanoiden paremmista kohdista ompelen vielä tyynyliinoja, isot lakanat pienennän ja käytän vielä poikkilakanoina. Yllättävän kauan nuo kestävät, sillä puolitin juuri toisen niistä lakanoista, jotka ihka ensimmäiseen yhteiseen kotiimme ostin, tuota, noin 20 vuotta sitten. Kohtuullisen kuntoiset palat käytän paikkaukseen ja ne kaikkein huonoimmat ja kuluneimmat kohdat pistän suoraan räteiksi. 
 
Kovin vähältä tuo määrä tuntuu, mutta tiedän, että onnistuin jälleen siirtämään muutamankin melkein loppuun kuluneen vaatteet tuohon "kyllä se vielä hetken kestää kasaan". Yritän ensi vuonna olla määrätietoisempi noiden kanssa ja tosiaan poistaa ne, enkä vain jättää odottamaan. 
 
Lisäksi meiltä on poistunut puolen muovikasillista fleecetilkkuja. Löysin ne maalta, pesin ja putsasin. Tarjosin niitä askartelumateriaaliksi, mutta kun kiinnostuneita ei löytynyt, putsasin niihin meikit naamastani. Yllättävän hyvin toimi perusvoiteen parina. Osa odottaa vielä ensi vuotta, joten ei tarvitse ostaa pumpulilappuja ensi vuonnakaan.

Lisätään samaan listaan myös kengät:
1) Herra Kirjoituksen mustat talvikengät, joista irtosi pohja
2) mustat balleriinat, korko rikki ja pohja irti
3) Herra Kirjoituksen ikivanhat siniset kropsut, joista pohja puhki
4) ruskeat nahkalenkkarit, reikä pohjassa ja pohja irti
5) tummasävyiset (keinonahkaiset) Chelsea-boots - kopiot, jotka aavistuksen liian kapeat, kirpparille

Ei kommentteja: