perjantai 8. joulukuuta 2023

DIY BB8 joulupallo

Levittelimme itsenäisyyspäivänä asuntoomme ne vähät joulukoristeet, mitä antijouluihminen suostuu huusholliinsa ottamaan. Käytännössä siis laitoimme kyntteliköt ikkunoille, paitsi olohuone jäi ilman, sillä yksi kyntteliköistä oli jälleen kerran mystisesti rikkunut kesäsäilytyksessä. On myös totta, että olohuoneen ikkunalaudalle ei olisi kaikkien kasvissäätöjen jälkeen edes mahtunut kynttelikköä, joten valoverho ja Kalevala korun joulukoristeet saivat riittää.

Samasta joulukoriste jemmasta paljastui myös pari väriä vaihtavaa palloa. En yleensä pidä mistään, mikä vaihtaa väriä, vilkkuu tai vinkuu, joten sellaisinaan nämä pallot eivät olleet kovin houkutteleva joulukoriste. En oikein osaa sanoa, mistä se idea tuli, mutta päätin, että myös vessaan on saatava omat koristeet ja niiden täytyy olla teemaansopivasti Tähtien sota-aiheisia. 
 
Sain idean, mitä halusin tehdä, ja kaivelin kaapista tarvikkeet: kynsilakkaa kolmessa värissä, vaahtomuoviaplikaattoreita (joita ei sitten loppujen lopuksi käytetty), vaahtomuovin pala, pari joulupalloa ja ison pääsiäismunan sisus. Ja tietenkin kalkkimaalia, koska kynsilakka ei riittänyt peittämään kuusia riittävän hyvin.

 
 
Päätin, että tuo tähtikoristeinen saa jäädä sinälleen, sehän on kuitenkin tähti. Kuusikoristeisesta sitten lähdettiin kehittelemään jotain uutta. Maalasin piilon kuusen kuvat, yritin ensin valkoisella kynsilakalla, mutta se ei peittänyt riittävästi, joten vaihdoin kalkkimaaliin. 

 
Oranssilla tai oikeastaan kuparin kiiltävällä kynsilakalla piirtelin palloon ympyrät ja niiden sisälle maalailin harmaalla kynsilakalla nuo muut kuviot. Pään tein puolikkaasta pääsiäismunan sisuksesta, jonka maalasin valkoisella kynsilakalla ja täytin valkoisella vaahtomuovilla. Vaahtomuovi siksi, että siihen sai kaiverrettua kolon tuota pallon ripustusjuttua varten ja silloin pää pysyi paremmin paikallaan.
 
Yläosaan maalasin koriteet oranssilla ja harmaalla kynsilakalla.  
 

Viimeistelin BB8:n mustilla yksityiskohdilla ja sijoitin sen kylpyhuoneeseen muiden Star Wars hahmojen kanssa. 


Vielä yksi kuva pallerosta, kun se vaihtaa väriä. Tällä kertaa se on vihreä. BB8:n viereen sijoitin tuon tähtipallon sellaisenaan.

Ei kommentteja: