lauantai 30. joulukuuta 2023

Lankavuosi 2023

Omasta mielestäni kudoin kohtuullisen paljon, langan kulutus vuonna 2023 oli 4475 g. Silti ihmettelin, miksi lankavarastot eivät tuntuneet kuluvan. Kun selailin vähän blogia taakse päin, niin kyllähän siihen selityskin löytyi. Ostin itse 200g Novitan kastastusta, josta syntyivät Hirvi-sukat ja yhdet jämälanka navettasukat, 200g keltaista seiska veikkaa, josta kudoin 2 paria banaani-sukkia (vähän tarvittiin jämälankoja lisäksi).

Rakas serkkuni työllisti minua ihan kiitettävästi, sillä hänen hankintojaan olivat 400g muumilankaa (yhdet pitkät ja kahdet lyhyet sukat), 200g alpakka-suomenlammaslankaa, 150g fingerin lankaa (joista yhdet pitkät ja yhdet lyhyet sukat). Ja yhdet langat odottavat vielä insporaatiota ja sukiksi muokkautumista, mutta koska ovat edelleen kerällä, ei lasketa niitä tähän.

Kaikkiaan ostolankoja on tullut ja käytetty 1150g. 

Näiden lisäksi ilmaisia lankoja on tullut ainakin sen verran, mitä olen kutonutkin, useampi kilo siis,  kiitos roskalavan ja materiaalipankin. Pelkästään maaliskuussa uusia lankoja tuota kautta tuli hankittua parin kilon verran. Lisäksi purin vanhoja parittomia sukkia, joista niistäkin irtosi lankaa puolen kilon verran. Ei siis ole ihme, että tuntuu, etteivät lankavarastot pienene vaikka miten puikkoja heiluttelisi.

Ei kommentteja: