tiistai 17. tammikuuta 2023

Sukat kantapään kautta

Löysin netistä Punomo-sivuilta ohjeen sukista, jotka aloitetaan kantapäästä. Tässä linkki ohjeeseen. Sen verran oli normaalista poikkeava malli, että oli pakko pistää kokeiluun heti, kun sain tähkät valmiiksi. 

Kudoin lisättyjä kerroksia siihen asti, että silmukoita oli 27. Sen jälkeen neuloin 9 kerrosta. Silmukoita loin/nostin niin, että joka puikolla oli 13 silmukkaa. Aloitin terästä, koska päätin, että varteen jää mittaa sen verran, mitä lankaa on, kun terä on valmis. Kavensin silmukoita joka toisella kerroksella niin, että puikolle jäi 12 silmukkaa. Kärkeen tein normaalin kiilakavennuksen. 

Purin apulangan ja nostin kantalapun toisesta puolikkaasta 15 + 15 silmukkaa, joista kavensin vielä kaksi per puikko. Varren tein siis 4x 13 silmukalla 2o2n- joustinta niin kauan kuin lankaa riitti. Itse asiassa lanka meni niin tiukoille, että päättelin muutamat viimeiset silmukat molemmissa sukissa mustalla langalla ja kyllä, varsikin on muutaman kerroksen eri mittainen, koska kahteen kerään keritty lanka ei ollut mennyt ihan tasan - nämä ovat niitä, jotka sain jokunen hetki sitten lahjoituksena. 


Ajattelin antaa nämä varpaijais- tai paremminkin sorkkajaislahjaksi serkun miehelle, jonka navettaan odotetaan näillä hetkillä vasikkaa syntyväksi. 

Painoa sukilla 116g eli vuoden alusta kudottu 449g.

Ei kommentteja: